Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες

Γιαρέντης: Η εικόνα του ΕΛΑΠΕ για Ιούνιο - Ιούλιο επιβεβαιώνει την αισιοδοξία με πλεόνασμα 265,4 εκατ ευρώ

Γιαρέντης: Η εικόνα του ΕΛΑΠΕ για Ιούνιο - Ιούλιο επιβεβαιώνει την αισιοδοξία με πλεόνασμα 265,4 εκατ ευρώ
Οι ρύποι εξακολουθούν την ανοδική πορεία τους και η εκτίμηση μας είναι συγκρατημένα  αισιόδοξη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαρέντης
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίησή του για την θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το μέλλον του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, κ. Γιάννης Γιαρέντης, με αφορμή το δελτίο ΕΛΑΠΕ για τον Ιούνιο–Ιούλιο, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.

«Η δίμηνη έκδοση του ΔΕΛΤΙΟΥ έρχεται να επιβεβαιώσει την αισιοδοξία μας για την σταθερή θετική εικόνα του Λογαριασμού των ΑΠΕ.  Δείχνει την θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το μέλλον του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ.

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 265,74 εκατ ευρώ σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψη του, ορισμένες παραδοχές και αφαιρώντας το μαξιλάρι των 70 εκατ ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαρέντης,  έχουμε καταγράψει τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ έχουμε ενσωματώσει τα έσοδα από την αγορά μέχρι και το Σεπτέμβριο, αφού έχουν ήδη καταγραφεί και κεφαλαιοποιηθεί.

Η διαφορά με το προηγούμενο δελτίο είναι σημαντική και έχει προκύψει από την ανοδική πορεία της αγοράς. Ταυτόχρονα έχουν ενσωματωθεί και οι εισροές από την θετική υπερ. του ΕΛΑΠΕ των συμβάσεων ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ.

Η σημερινή εκτίμηση μας για το σωρευτικό ισοζύγιο του ΕΛΑΠΕ στο κλείσιμο της χρονιάς ανέρχεται στα 265 εκατομμύρια. Σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα  συνυπολογίζονται  35 εκατ. από τα έσοδα από τις βεβαιώσεις παραγωγού, τα 92 εκατ. από το πράσινο τέλος του DIESEL ,  αλλά και τα 70 εκατ. που αποτελούν το αποθεματικό ασφάλειας.

Οι ρύποι εξακολουθούν την ανοδική πορεία τους και η εκτίμηση μας είναι συγκρατημένα  αισιόδοξη. Και όλα αυτά με εισροές από τα δικαιώματα ρύπων στο 60%.

Κλείνοντας , θέλω να δηλώσω ότι η ανάθεση στον ΔΑΠΕΕΠ της διαχείρισης του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση της Πράσινης μετάβασης» είπε χαρακτηριστικά.


ελαπε1α.PNG
ελαπε2α.PNG


 

ελαπε1.PNGελαπε2.PNGελαπε3.PNG


ελαπε4.PNG

ελαπε5.PNG

ελαπε6.PNGελαπε7.PNG

ελαπε8.PNG

ελαπε9_1.PNG

ελαπε10.PNG


ελαπε12.PNGελαπε11.PNG


ελαπε13.PNG
ελαπε14.PNG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης