Περιβάλλον

Ιαπωνία: Λιώνει το τείχος πάγου στο υπέδαφος του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα - Απειλή για το περιβάλλον

Ιαπωνία: Λιώνει το τείχος πάγου στο υπέδαφος του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα - Απειλή για το περιβάλλον
Το τείχος αποτελούσε μέρος των προσπαθειών για να περιοριστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια μετά τον σεισμό 9 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε την 11η Μαρτίου του 2011, που κατέστρεψαν το εργοστάσιο προκαλώντας τήξη στους αντιδραστήρες
Σχετικά Άρθρα
Το τείχος από πάγο που κατασκευάστηκε στο υπέδαφος γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι της εταιρείας Tokyo Electric Power (TEPCO) πιθανόν έλιωσε εν μέρει, μετέδωσε σήμερα 26/11 το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Η TEPCO σχεδιάζει να το ενισχύσει στις αρχές του Δεκεμβρίου και μελετά επίσης και άλλα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με το δίκτυο.
Το τείχος αυτό από πάγο, εξαιρετικά δαπανηρό και χρονοβόρο έργο, κατασκευάστηκε για να εμποδίζεται η μόλυνση υπογείων ρευμάτων.
Αποτελούσε μέρος των προσπαθειών για να περιοριστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια μετά τον σεισμό 9 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε την 11η Μαρτίου του 2011, που κατέστρεψαν το εργοστάσιο προκαλώντας τήξη στους αντιδραστήρες.
Η TEPCO δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες του NHK.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης