Περιβάλλον

Σαρώνει το δεύτερο κύμα της «Ελπίδα» - Έως την Τρίτη το πρωί θα συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις

Σαρώνει το δεύτερο  κύμα της «Ελπίδα» - Έως την Τρίτη το πρωί θα συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις

Απόψε δεν αποκλείεται το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε περιοχές των βορείων προαστίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χιονοκαταιγίδες

«Είναι σπάνιο να βλέπουμε αστραπές και να ακούμε βροντές κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης. Όμως είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί όταν υπάρχει αστάθεια. Και εμείς περιμέναμε έντονη αστάθεια» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τον Κ. Λαγουβάρδο, με αυτή την αστάθεια είναι πιο ισχυρές οι ανοδικές κινήσεις, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη ανάπτυξη των νεφών που δημιουργούν καταιγίδες. Με αυτόν τον μηχανισμό είναι δυνατό να καταγράφονται κεραυνοί και βροντές την ώρα της χιονόπτωσης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, ο Κώστας Λαγουβάρδος τονίζει ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ απόψε δεν αποκλείεται το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε περιοχές των βορείων προαστίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης