Ναυτιλία

Το Ιράν καλεί την Ελλάδα «να συνεργαστεί» για τα δύο τάνκερ, χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ

Το Ιράν καλεί την Ελλάδα «να συνεργαστεί» για τα δύο τάνκερ, χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ
Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις άλλων χωρών

Το Ιράν κάλεσε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης μετά την σύλληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, χωρίς την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Απαντώντας στην αντίδραση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, και στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην Αθήνα, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις άλλων χωρών.

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλαν μονομερώς τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Χαρακτήρισε μάλιστα την Ουάσινγκτον ως «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη… Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης