Ναυτιλία

Ευαγγελισμός: Δωρεά του Νικόλα Δ. Πατέρα στη μνήμη της αδερφής του

Ευαγγελισμός: Δωρεά του Νικόλα Δ. Πατέρα στη μνήμη της αδερφής του

Ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

 

Πραγματοποιήθηκε στις 13/1 η τελετή αγιασμού του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», με αφορμή την ανακαίνισή του, η οποία υλοποιήθηκε μέσω δωρεάς του Νικολάου Δ. Πατέρα. Η ανακαίνιση του ναού ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2022 εις μνήμην της αδελφή του κ. Νικόλα Δ. Πατέρα, Μαρίας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ το «παρών» έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο δήμαρχος Αθηναίος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας καθώς και γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Με αφορμή τη δωρεά του ο κ. Νικόλας Δ. Πατέρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω με την ευκαιρία που μας δόθηκε να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο για το έργο που επιτελούν. Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά».
Ο Ιερός Ναός του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» χτίστηκε με δαπάνη και φροντίδα της βασίλισσας Όλγας. Ο ιστορικός ναός του θεραπευτηρίου θεμελιώθηκε στις 25 Μαρτίου 1912 με στόχο να αποτελέσει καταφύγιο πίστης για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Έναν χρόνο αργότερα, στις 25 Μαρτίου 1913 τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Πατέρα προχωρά σε δωρεά στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». Με δωρεά της οικογένειας πραγματοποιήθηκε η ανέγερση ομώνυμης πτέρυγας στο Θεραπευτήριο για τη δωρεάν περίθαλψη των Ελλήνων ναυτικών και των οικογενειών τους, η οποία εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 1977 και στην οποία νοσηλεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 21.000 ναυτικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή:naftikachronika.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>