Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα με Καναδά, Μεξικό για τους πλήρως εμβολιασμένους

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα με Καναδά, Μεξικό για τους πλήρως εμβολιασμένους
Το άνοιγμα των συνόρων αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου
Στο άνοιγμα των χερσαίων τους συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό προσανατολίζονται για τις αρχές Νοεμβρίου οι ΗΠΑ, κίνηση που θα βάλει τέλος στα περιοριστικά αυτά μέτρα που είναι σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας της covid.
Όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των συνόρων θα αφορά μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Alejandro Mayorkas, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει από τον επόμενο μήνα «να δέχεται ταξιδιώτες από τον Καναδά και το Μεξικό, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι οποίοι θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ για να επισκεφθούν φίλους, συγγενείς ή για τουρισμό μέσω των χερσαίων ή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων».
Αρκετοί βουλευτές και γερουσιαστές χαιρέτισαν την κίνηση άρσης των περιοριστικών αυτών μέτρων, τα οποία επέφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία τοπικών κοινωνιών και εμπόδισαν τις επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους για περίπου 19 μήνες.
 
 
«Από την έναρξη της πανδημίας, τα μέλη της κοινής διασυνοριακής μας κοινότητας ένιωσαν τον πόνο και την οικονομική δυσχέρεια του κλεισίματος των συνόρων.
Αυτός ο πόνος πρόκειται να λάβει τέλος» ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης