Άμυνα & Γεωπολιτική

Χατζημηνάς: Συνεργασίες με στόχο και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ιστορική η σύσκεψη στο Μαξίμου - Στα 1,95 δισ η κεφαλαιοποίηση της Theon

Χατζημηνάς: Συνεργασίες με στόχο και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ιστορική η σύσκεψη στο Μαξίμου - Στα 1,95 δισ η κεφαλαιοποίηση της Theon
Xαρακτήρισε ιστορική  την  συνάντηση εκπροσώπων των αμυντικών βιομηχανιών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
Την δημιουργία clusters –  σχημάτων joint venture ελληνικών εταιρειών – που θα μπορούν όχι μόνο να συμμετάσχουν τόσο στα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας όσο και στα ευρωπαϊκά προγράμματα, προτεινε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς στα πλαίσα της DEFEA.

Αναφερόμενος στον στόχο της κυβέρνησης για 25% εγχώρια συμμετοχή στα αμυντικά προγράμματα, ο κ. Χατζημηνάς εφόσον οι ελληνικές εταιρείες λειτουργούν ως υποκατασκευαστές δεν πρέπει να γίνεται μόνο για το ελληνικά προϊόντα αλλά και για την διεθνή αγορά.

Πρότεινε,να επιδιωχθούν στρατηγικές συνεργασίες με ξένες εταιρείες, ώστε οι ελληνικές να ενταχθούν ως αποκλειστικοί προμηθευτές στην παγκόσμια αλυσίδα παραγωγής. «Αυτό το 25% μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρξουν διεθνείς συμφωνίες και όχι μόνο έργα που αφορούν την Ελλάδα», δήλωσε.

Στόχος το Χρηματιστήριο Aθηνών για την EFA Group


Σχετικά με το EFA Group, επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο παραμένει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός των επόμενων δύο ετών, στόχος που - όπως είπε - θα επιτρέψει τη συμμετοχή επενδυτών εκτός του χώρου της άμυνας, δίνοντας νέα ώθηση στον κλάδο.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του τομέα: «Πρέπει να επενδύσεις για να κερδίσεις.».

Προανήγγειλε νέες επενδύσεις ύψους 70–100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τον όμιλο EFA και άνω των 300 εκατ. ευρώ για την Theon Group στο εξωτερικό, έως το τέλος του 2026.

Η Theon Group έχοντας απόδοση της τάξης του 200% από το Νοέμβριο του 2024 , ούσα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και με παγκόσμια παραγωγή για τις σύγχρονες διόπτρες έχει αεναβάσει την κεφαλαιοποίηση 1,96 δισ ευρώ με διακύμναση 6 μηνών 8,6 - 29,15 ευρώ.

Το Ebitda της είναι 95,18 εκατ ευρώ και η σχέση EV/EBITDA 19,88. Σήμερα διαπραγματεύεται στα 28 ευρώ.


Ιστορική η σύσκεψη με Μητσοτάκη

Παράλληλα ο επιχειρηματίας χαρακτήρισε ιστορική χαρακτήρισε τη συνάντηση εκπροσώπων των αμυντικών βιομηχανιών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στα πλαίσια της DEFEA και
σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση - που πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση του 12ετούς Μακροπρόθεσμου Προγραμματισμού Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ), περιλάμβανε προσκλήσεις προς κορυφαίες αμυντικές και άλλες βιομηχανίες - αποτελεί ένα σαφές δείγμα ότι μπαίνει πλέον ένα πλαίσιο για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας.

www,worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης