Τελευταία Νέα

Το σχέδιο της Iberdrola για πώληση ενεργειακού χαρτοφυλακίου 700 εκατ. δολ.

Το σχέδιο της Iberdrola για πώληση ενεργειακού χαρτοφυλακίου 700 εκατ. δολ.
Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από ένα CCGT χωρητικότητας 1,6 GW που βρίσκεται στη νότια Ισπανία, 300 MW χερσαίων αιολικών πάρκων σε λειτουργία και έργα για την ανάπτυξη 500 MW ηλιακών σταθμών

Η Iberdrola επιδιώκει να πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου, αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία που θα μπορούσε να της αποφέρει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση των σχεδίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ισπανική εταιρεία έχει εκφράσει τα σχέδιά της να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία για τρεις βασικούς λόγους. Να χρηματοδοτήσει ένα τριετές σχέδιο επενδύσεων έως και 47 δισεκατομμυρίων ευρώ, να διατηρήσει τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας και να διατηρήσει μια πληρωμή μερίσματος έως και 75% των κερδών της ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η Ιberdrola συνεργάζεται με την Deutsche Bank για την πώληση του χαρτοφυλακίου των 2,4 GW, ανέφεραν οι σχετικές πηγές. Η επενδυτική τράπεζα άρχισε τις επαφές με πιθανούς αγοραστές, όπως επενδυτές υποδομής, διαχειριστές κεφαλαίων και βιομηχανικούς ομίλους τις τελευταίες ημέρες για να μετρήσει το ενδιαφέρον τους.

Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από ένα CCGT χωρητικότητας 1,6 GW που βρίσκεται στη νότια Ισπανία, 300 MW χερσαίων αιολικών πάρκων σε λειτουργία και έργα για την ανάπτυξη 500 MW ηλιακών σταθμών για ενσωμάτωση στο εργοστάσιο φυσικού αερίου, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Η πώληση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η Iberdrola θα μπορούσε να αποφασίσει να καθυστερήσει ή να εγκαταλείψει τις διαθέσεις.

Τέλος, η Iberdrola κατέληξε σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας για την πώληση μεριδίου 49% σε ένα χαρτοφυλάκιο 1,3 GW ηλιακών εγκαταστάσεων και χερσαίων αιολικών πάρκων έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ. Επιδιώκει επίσης να πουλήσει μειοψηφικά μερίδια στις δαπανηρές υπεράκτιες αιολικές της αναπτύξεις στη Γερμανία και τις ΗΠΑ και εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου στην αμερικανική επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης