Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η πρώτη μονάδα πράσινης αμμωνίας της Κίνας θα λειτουργεί χωρίς μπαταρίες και υδρογόνο - Recharge

Η πρώτη μονάδα πράσινης αμμωνίας της Κίνας θα λειτουργεί χωρίς μπαταρίες και υδρογόνο - Recharge
Η νέα «δυναμική» εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί εξοπλισμό Haber-Bosch που κατασκευάζεται από τον Δανό κατασκευαστή Topsoe
Το κινεζικό εργοστάσιο "πράσινης αμμωνίας" θα τροφοδοτείται απευθείας από αιολική ενέργεια, χωρίς καμία μπαταρία ή αποθήκευση υδρογόνου.
Η νέα «δυναμική» εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί εξοπλισμό Haber-Bosch που κατασκευάζεται από τον Δανό κατασκευαστή Topsoe.
Το πρώτο αποκαλούμενο «δυναμικό» εργοστάσιο πράσινης αμμωνίας της Κίνας - που θα λειτουργεί μόνο όταν φυσάει άνεμος - θα κατασκευαστεί στην Εσωτερική Μογγολία, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό κατασκευασμένο από τη Δανία κατασκευαστή Topsoe, όπως αναφέρει το Hydrogeninsight.

Παραγωγή αμμωνίας από άζωτο

Αυτή η τεχνολογία είναι σε θέση να παράγει αμμωνία από άζωτο στον αέρα και υδρογόνο και ενώ προσαρμόζεται στις «εγγενείς διακυμάνσεις της ισχύος από τις ανεμογεννήτριες», χωρίς καμία μπαταρία ή αποθήκευση υδρογόνου.
Το εργοστάσιο, που αναπτύσσεται από την κινεζική εταιρεία Mintal Hydrogen στην πόλη Baotou, θα παράγει τελικά 390.000 τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως, με μια πρώτη φάση να ξεκινήσει την παραγωγή το 2025.

Σύμφωνα με την Topsoe, θα αντικαταστήσει τη γκρίζα αμμωνία που προέρχεται από 850.000 τόνους άνθρακα ετησίως, με εξοικονόμηση εκπομπών CO2 κατά δύο εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Είναι το πρώτο έργο Power-to-X του Δανού κατασκευαστή στην Κίνα και η συμφωνία προμήθειας με την Mintal Hydrogen — μέρος του Mintal Group, ενός μεγάλου κινεζικού κατασκευαστή ανοξείδωτου χάλυβα — περιλαμβάνει τον ιδιόκτητο εξοπλισμό Haber-Bosch της Topsoe, ο οποίος συνδυάζει υδρογόνο με άζωτο, μαζί με μηχανολογικό σχεδιασμό και καταλύτες.

Σημαντική ανακάλυψη

«Η ίδρυση ενός εμπορικού μεγέθους εργοστασίου πράσινης αμμωνίας στο Baotou, είναι πραγματικά μια σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα για την παραγωγή καυσίμων και χημικών ουδέτερων εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο XiaoLong Fu, γενικός διευθυντής της Mintal Hydrogen.

«Φυσικά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε τώρα σε θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του έργου ορόσημο, που θα υποστηρίξει την κίνηση της Κίνας σε μια πιο πράσινη οικονομία».
Η Topsoe κατασκευάζει τους δικούς της ηλεκτρολύτες στερεού οξειδίου, αλλά δεν θα τους προμηθεύει σε αυτό το έργο, το οποίο θα χρησιμοποιεί αλκαλικές μηχανές που προέρχονται από τρίτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης