Climate Power: Το IRA «γέννησε» 100.000 θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ

Climate Power: Το IRA «γέννησε» 100.000 θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ
Τα νέα projects και οι εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα

Στους έξι μήνες από την ψήφιση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας σε 31 πολιτείες, καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να κεφαλαιοποιούν τα κίνητρα και την ασφάλεια που προσφέρει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Climate Power, ενός ανεξάρτητου φορέα επικοινωνίας για την κλιματική αλλαγή, εταιρείες καθαρής ενέργειας με αντικείμενο τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά πάρκα, τις μπαταρίες και την ηλεκτροκίνηση έχουν ανοίξει πάνω από 90 νέα έργα στις ΗΠΑ, που έχουν ξεκινήσει να τρέχουν από τις 31/1/2023. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών αφορά εγκαταστάσεις παραγωγής, δεδομένου ότι ο IRA εισήγαγε σημαντικές φορολογικές εκπτώσεις για προϊόντα ανανεώσιμης ενέργειας κατασκευασμένα στην Αμερική.

Παράλληλα, τα νέα projects και οι εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Η μερίδα του λέοντος για τις νέες εγκαταστάσεις σε αιολικά και ηλιακά είναι σε επτά πολιτείες: Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Οχάιο, Νότια Καρολίνα, Τενεσί και Τέξας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Climate Power, Lori Lodes «οι επιχειρήσεις επενδύουν στη μεταποίηση όσο ποτέ άλλοτε και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας σε κάθε γωνιά της χώρας. Αναμένεται έκρηξη επενδύσεων στις ΑΠΕ».

Τέλος, κόντρα στο πνεύμα αισιοδοξίας του παρόντος κειμένου, έχουν τεθεί ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια του IRA για την κάλυψη των απαιτήσεων ηλιακών φωτοβολταϊκών της χώρας μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Wood Mackenzie δημοσίευσε μια έκθεση αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο, αν και είναι αποτελεσματικό, μπορεί να μην είναι αρκετά γρήγορο για να δημιουργήσει μια εγχώρια παραγωγική βάση που θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης