Τελευταία Νέα

Η BP αυξάνει τον χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στα 37 GW με στόχο 56 δισ EBITDA το 2030

Η BP αυξάνει τον χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στα 37 GW με στόχο 56 δισ EBITDA το 2030

Επιβραδύνει την μείωση εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα

 

Σχετικά Άρθρα
Η BP αύξησε τον χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 37 GW το 2022, σύμφωνα με το renews.BIZ προσθέτοντας 10 GW κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το 2022.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους , η εταιρεία αύξησε τον χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 14,1 GW, κυρίως ως αποτέλεσμα της επιλογής μίσθωσης της BP και του partner της EnBW με την Scotwind στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Προχώρησε παράλληλα η ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου (1,45 GW) το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς και καθαρές προσθήκες της Lightsource B , συν τις προσθήκες στον αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το τέταρτο τρίμηνο για την υποστήριξη του υδρογόνου στην Αυστραλία.

Η Lightsource BP έφερε 2,7 GW στην τελική επενδυτική απόφαση (1,34 GW) το 2022, αύξηση 32% σε σύγκριση με 2 GW (1GW) το 2021.

Η κοινοπραξία εκχώρησε 900 MW έργων (450 MW) κατά τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα κέρδη 1 δισ. $ από τη διάθεση που καταγράφηκαν στο μερίδιο της BP στα λογιστικά κέρδη.


Επιβραδύνει την μείωση των ορυκτών καυσίμων

Σε ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική της, η BP ανακοίνωσε ότι επενδύει έως και 8 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε «καταλύτες πράσινης μετάβασης» έως το 2030, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βιοενέργειας και της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτές οι επενδύσεις στοχεύουν να «αυξήσουν ουσιαστικά» τα κέρδη μέχρι το 2030 με στόχο 51-56 δισεκατομμύρια δολάρια EBITDA του ομίλου το 2030, ανέφερε η BP.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η BP, η οποία στο παρελθόν είχε δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές έως και 30% έως 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, στοχεύει τώρα σε μικρότερη μείωση 20% έως 30%.

Η αλλαγή οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε ορυκτά καύσιμα για να καλύψει τη ζήτηση, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης