
Βασικός μέτοχος σε δύο τεράστια έργα της χώρας χαιρέτισε την ψήφιση του σχετικού νόμου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Τα μεγαλύτερα έργα πράσινου υδρογόνου στην Αυστραλία θα αρχίζουν να ευνοούνται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου περί φορολογικής πίστωσης, γεγονός που θα ωθήσει τις δράσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) της χώρας της Ωκεανίας.
Το reneweconomy.com.au αποκαλύπτει ότι ένας βασικός μέτοχος στα δύο μεγαλύτερα έργα αιολικής, ηλιακής και πράσινης υδρογόνου στην Αυστραλία χαιρέτισε την ψήφιση έκπτωσης φόρου παραγωγής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο «Future Made In Australia» θα ανοίξει την πόρτα για υποστήριξη δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Intercontinental Energy είναι μέτοχος σε δύο τεράστια έργα που βρίσκονται στη Δυτική Αυστραλία.
Πρόκειται για το δυνητικό Western Green Energy Hub των 70 gigawatt γύρω από την Eucla στα νοτιοανατολικά της Πολιτείας και το Australian Renewable Energy Hub των 26 GW στην Pilbara στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.
Ελπίζει ότι οι μέτοχοι σε κάθε έργο μπορούν να καταλήξουν σε μια οικονομική επενδυτική απόφαση τουλάχιστον στα πρώτα στάδια των τεράστιων έργων πριν από το τέλος του 2029.
«Το φορολογικό κίνητρο για την παραγωγή υδρογόνου αλλάζει το παιχνίδι για το τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αυστραλίας.
Παρέχει τη νομοθετημένη βεβαιότητα και υποστήριξη που απαιτείται για την επιτάχυνση μεγάλων έργων πράσινου υδρογόνου, βοηθώντας την Αυστραλία να ηγηθεί της παγκόσμιας μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.
Τα κίνητρα όπως αυτό αποδεικνύουν μια ισχυρή δέσμευση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος και τη διαφοροποίηση της οικονομίας μας. Θα επιτρέψει σε έργα όπως το AREH και το WGEH να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους για δημιουργία θέσεων εργασίας, ώθηση επενδύσεων και απαλλαγή από τις ανθρακούχες βιομηχανίες σε κλίμακα», δήλωσε ο Isaac Hinton (επικεφαλής της InterContinental Energy για την Αυστραλία).
Το Western Green Energy Hub έχει αρχίσει να εργάζεται για ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές εγκρίσεις. Πρόκειται για κοινοπραξία μεταξύ της InterContinental με έδρα τη Σιγκαπούρη, της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας CWP Global και μιας εμπορικής θυγατρικής της Mirning Traditional Lands Aboriginal Corporation (MTLAC) που ονομάζεται Mirning Green Energy Ltd (MGEL).
Το έργο (το μεγαλύτερο στον κόσμο που ισοδυναμεί με τη χωρητικότητα ολόκληρου του αυστραλιανού δικτύου), προτείνει να διασχίσει την πεδιάδα Nullarbor και να δημιουργήσει έως και 35 «κόμβους» ισχύος περίπου 2-3 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας, με έναν ηλεκτρολύτη περίπου 1,5 GW ή και κέντρο δεδομένων στο κέντρο κάθε κόμβου.
Η εστίαση θα είναι στην παραγωγή πράσινης μεθανόλης.
Το έργο AREH εξετάζει μια περιοχή που καλύπτει 6.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης των κατοίκων της Nyangumarta και με χωρητικότητα έως και 26 γιγαβάτ από 1700 ανεμογεννήτριες και τεράστια πεδία ηλιακών συλλεκτών.
www.worldenergynews.gr