
Με αντάλλαγμα επενδύσεις 3 δισ. ευρώ
Η Τοσκάνη της Ιταλίας πρόκειται να επεκτείνει τις άδειες γεωθερμικής ενέργειας της Enel για 20 χρόνια έως το 2046 με αντάλλαγμα επενδύσεις σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν πηγές του Reuters την Παρασκευή.
Η απόφαση μπορεί να ληφθεί μέχρι τη Δευτέρα, ανέφεραν οι πηγές.
Η γεωθερμική ενέργεια είναι θερμότητα που παράγεται στον φλοιό της γης. Αυτή η μορφή ανανεώσιμης ενέργειας χρησιμοποιείται κυρίως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεθέρμανση και βιομηχανικές διεργασίες.
Η Ιταλία παράγει το μεγαλύτερο μέρος της γεωθερμικής ενέργειας της Ευρώπης, με την Τοσκάνη να είναι η περιοχή όπου βρίσκονται οι περισσότερες γεωθερμικές τοποθεσίες της χώρας.
Η Enel, η οποία διαθέτει 34 γεωθερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Τοσκάνη, σκοπεύει να κατασκευάσει άλλους τρεις τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ στην περιοχή κατά 65 μεγαβάτ στα 981 MW.
Με τις πρόσθετες μονάδες, η γεωθερμική ενέργεια αναμένεται να καλύψει περίπου το 40% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Τοσκάνης.
«Όταν επισφραγιστεί, η συμφωνία θα εξασφαλίσει επενδύσεις και πόρους για τους δήμους στη γεωθερμική περιοχή», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τοσκάνης Eugenio Giani, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία.
www.worldenergynews.gr