ΛΑΡΚΟ: Εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας - Υπολειτουργία τμήματος, αύριο (17/2) επανέρχεται η παραγωγή

ΛΑΡΚΟ: Εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας - Υπολειτουργία τμήματος, αύριο (17/2) επανέρχεται η παραγωγή
Tο ύψος του χιονιού αγγίζει το μισό μέτρο

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ λόγω της κακοκαιρίας, καθώς ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Αντρέας Κορετζέλος επιβεβαιώνει τον εγκλωβισμό εργαζομένων στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, έχει καταρρεύσει τμήμα του στεγάστρου που αφορά το ηλεκτροκάμινο και διαπιστώνεται πρόβλημα πρόσβασης σε άλλα τμήματα του βιομηχανοστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο υπολειτουργεί από προχθές το απόγευμα όταν ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος. Η κατάρρευση μέρους της στέγης στο ηλεκτροκάμινο 5 της μονάδας νικελίου έγινε χθες το πρωί, μεταξύ 9 και 10.

Το περιστατικό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία έχει πρόβλημα όπως σας είπα λόγω των διακοπών ρεύματος. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εντός της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη και έως αύριο το μεσημέρι η παραγωγή θα επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα.


Τέλος, οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσουν τα μεροκάματά τους.


H ανακοίνωση της  Ειδικής Διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ 

"Από την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ανακοινώνεται ότι , λόγω των απρόσμενων καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε πτώση προστατευτικής στέγης στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας καθώς και ευρεία διακοπή ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, στο οικισμό των εργαζομένων καθώς και στους οικισμούς της ευρείας περιοχής. Με την πτώση της σκεπής δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός προσωπικού και δεν επηρεάστηκε η λειτουργία της παραγωγής. Όμως λόγω της περιορισμένης ηλεκτροδότησης αλλά κυρίως και για την ασφάλεια των εργαζομένων αποφασίστηκε η διακοπή της παραγωγής και το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου μέχρι την αποκατάσταση της πλήρους ηλεκτροδότησης (ήδη άμεσα άρχισαν οι εργασίες) και του ελέγχου της περιοχής. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο ώστε άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου.
Ο Ειδικός Διαχειριστής Γεώργιος Μελέτης " 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης