Τελευταία Νέα

Η Thyssenkrupp σταμάτησε τις συνομιλίες με τη Liberty για την πώληση μονάδων χάλυβα

Η Thyssenkrupp σταμάτησε τις συνομιλίες με τη Liberty για την πώληση μονάδων χάλυβα

Λόγω διαφορών για την αξία της επιχείρησης

 

Σχετικά Άρθρα

Ο γερμανικός όμιλος Thyssenkrupp τερμάτισε τις συνομιλίες για την πώληση του χαλυβουργικού τμήματος στη Βρετανική Liberty Steel λόγω διαφορών ως προς την αξία, το τελευταίο εμπόδιο στις προσπάθειες ενοποίησης του ευρωπαϊκού τομέα.

Η Liberty Steel, με επικεφαλής τον μεγιστάνα των εμπορευμάτων Sanjeev Gupta, υπέβαλε τον περασμένο μήνα μια σταθερή μη δεσμευτική προσφορά για τη μονάδα χάλυβα της Thyssenkrupp, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση τις πωλήσεις, οι οποίες σύμφωνα με πηγές του Reuters περιλαμβάνουν δεσμεύσεις για την προστασία θέσεων εργασίας και τοποθεσιών. «Λυπούμαστε για αυτό το βήμα επειδή θεωρήσαμε τη Liberty Steel ως σοβαρό εταίρο στη διαδικασία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thyssenkrupp, Klaus Keysberg. Η κίνηση της Thyssenkrupp να τερματίσει τις συνομιλίες μετατοπίζει την εστίαση στα δύο άλλα σενάρια του ομίλου για τη χαλυβουργική του διαίρεση: τη διατήρησή του ή την πώληση της στους μετόχους.

Και οι δύο συνεπάγονται μείζον πρόσθετο κόστος και περικοπές θέσεων εργασίας. Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν 2,6% μετά από πτώση έως και 6,2%. «Η χαλυβουργία της Thyssenkrupp πρέπει να ευθυγραμμιστεί εκ νέου και να προσαρμοστεί», δήλωσε το Ίδρυμα Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, κορυφαίος μέτοχος της Thyssenkrupp.  "Η Thyssenkrupp δεν έχει χρόνο για χάσιμο."

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση της σουηδικής SSAB τον περασμένο μήνα η οποία εγκατέλειψε τα σχέδια για την αγορά των ολλανδικών επιχειρήσεων της ινδικής Tata Steel, ένα σημάδι του πόσο δύσκολη είναι η ενοποίηση σε έναν τομέα που πλήττεται από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.
Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό, ο Keysberg είπε ότι οι διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αξία του τμήματος, τη δομή χρηματοδότησης και τις εγγυήσεις ήταν οι βασικοί λόγοι για τον τερματισμό των συζητήσεων. "Συνολικά, οι ιδέες ήταν τόσο μακριά που οι συνεχιζόμενες συζητήσεις δεν είχαν προχωρήσει περισσότερο", ανέφερε ο Keysberg . Η προσφορά της Liberty Steel ανέλαβε αρνητική αξία ιδίων κεφαλαίων για το τμήμα χάλυβα της Thyssenkrupp άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα το Reuters. Οι πρόσφατες αναφορές χρηματιστηρίων ήταν πιο αισιόδοξες στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας τον κάπου μεταξύ 400 εκατομμυρίων ευρώ και μηδέν. Η Liberty Steel, η τέταρτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε μια νέα προσφορά που αντιμετωπίζει ορισμένες από τις ανησυχίες σύμφωνα με αξιωματούχο. Είπε ότι κρατούσε την πόρτα ανοιχτή για συνομιλίες και ότι «θα συνεχίσει να προσπαθεί να εξαλείψει το κενό αποτίμησης εν ευθέτω χρόνο».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης