Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Απειλείται η βιομηχανική ζώνη σε Αφίδνες, Κρυονέρι - Εντολές εκκένωσης

Απειλείται η βιομηχανική ζώνη σε Αφίδνες, Κρυονέρι - Εντολές εκκένωσης

Πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απειλούνται από την πυρκαγιά και κάποιες έχουν ήδη υποστεί ζημιές

 

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Αττική με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους ανέμους που ισχυροποιούνται να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι φλόγες έχουν μπει στην περιοχή των Αφιδνών, όπου έχουν ακουστεί από το πρωί και αρκετές εκρήξεις, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές βιομηχανικές υποδομές, όπως και στο Κρυονέρι. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν επίσης καεί στην πλευρά της εθνικής οδού προς Καπανδρίτι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Τουλάχιστον ένα εργοστάσιο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς στις Αφίδνες. Η πυρκαγιά έχει ζώσει το κτίριο το οποίο και καταρρέει καθώς οι φλόγες ξεπηδούν από την οροφή, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr στις φλόγες έχει τυλιχθεί και η εγκατάσταση της βιομηχανίας αντλιών πίεσης «Δράκος – Πολέμης» στο Κρυονέρι. Στην ίδια περιοχή δόθηκε εντολή εκκένωσης σε μονάδα της Creta Farms από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων, ενώ έχει «χαθεί» ο ουρανός από τους πυκνούς καπνούς. Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας, πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απειλόυνται αυτή τη στιγμή από την πυρκαγιά και κάποιες έχουν ήδη υποστεί ζημιές. «Θα πρέπει να δούμε ποιες εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές και πόσες σοβαρές είναι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τεράστιο (πύρινο) μέτωπο και τεράστιες καταστροφές έκανε λόγο από την πλευρά του και ο πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί και σπίτια στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11.00 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, καθώς και την περιοχών Πολυδένδρι και Καπανδρίτι.

Πηγή: moneyreview.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης