Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Βρετανία: Σήμα κινδύνου από την UK Steel - Η κρίση απειλεί την χαλυβουργία

Βρετανία: Σήμα κινδύνου από την UK Steel - Η κρίση απειλεί την χαλυβουργία

Η UK Steel ανέφερε ότι ορισμένα εργοστάσια ενδέχεται να πρέπει να κλείσουν την παραγωγή τους "για όλο και μεγαλύτερες περιόδους με συνέπειες την προσφορά χάλυβα

 

Το Βρετανικό λόμπι χαλυβουργίας προειδοποίησε τη Δευτέρα για επικείμενη κρίση λόγω της αύξησης των τιμών χονδρικής ενέργειας που θα μπορούσε να αναγκάσει τα εργοστάσια σε δαπανηρές διακοπές λειτουργίας, να προκαλέσουν εκπομπές ρύπων και να σπείρουν χάος μέσω των αλυσίδων εφοδιασμού.

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη είχε αυξήσει τις τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, προκαλώντας απότομη αύξηση των τιμών που πληρώνουν οι καταναλωτές που θερμαίνουν τα σπίτια τους ή για τα μεγάλα βαριά βιομηχανικά εργοστάσια που λιώνουν χάλυβα. "Αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας οδηγούν σε μικρότερα ή ελάχιστα κέρδη και συνεπώς σε λιγότερη επένδυση", ανέφερε σε έγγραφο ενημέρωσης η UK Steel, η οποία ασκεί πιέσεις για λογαριασμό της βρετανικής βιομηχανίας χάλυβα.
"Με τον χειμώνα να πλησιάζει, η ζήτηση για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα θα αυξηθεί και οι τιμές θα αυξηθούν, πράγμα που θα καταστήσει αδύνατη την κερδοφόρα παραγωγή χάλυβα".
Καθώς η Δύση αντιμετωπίζει μια τεράστια καταιγίδα από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών λόγω του COVID-19, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι απότομες αυξήσεις των τιμών θα προκαλέσουν τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, κάνοντας τα χρήματα πιο ακριβά, ανατρέποντας τις εταιρείες στο κόκκινο και διαβρώνοντας τους μισθούς.

Απειλείται η παραγωγή

Η UK Steel ανέφερε ότι ορισμένα εργοστάσια ενδέχεται να πρέπει να κλείσουν την παραγωγή τους "για όλο και μεγαλύτερες περιόδους με συνέπειες όχι μόνο για μεμονωμένες εταιρείες αλλά και για την προσφορά χάλυβα του Ηνωμένου Βασιλείου στη βρετανική οικονομία και θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Οι ξαφνικές διακοπές λειτουργίας θα μπορούσαν να βλάψουν τον εξοπλισμό, να αυξήσουν το κόστος και τελικά να οδηγήσουν σε "φτωχότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις με υψηλότερες εκπομπές", ανέφερε. Η UK Steel κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει. Η Βρετανία θα μπορούσε, να παράσχει ένα σταθερό ποσό χωρητικότητας σε ανταγωνιστική τιμή ή μια εικονική διασύνδεση. Εκτός εάν η κυβέρνηση βοηθήσει, "οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τη βιομηχανία μας", ανέφερε. Την Κυριακή, ο υπουργός Επιχειρήσεων δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πώς να στηρίξει τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας που πλήττονται από τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι πρόκειται για "κρίσιμη κατάσταση".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης