Τελευταία Νέα
Commodities

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η ουγγιά

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η ουγγιά
Το ασήμι αυξήθηκε έως και 5,3% στα 25,72 $ ανά ουγγιά
Οι τιμές του χρυσού έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών την Τρίτη 4/8/2020 καθώς οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος ήταν πιο κοντά σε μια συμφωνία για το νομοσχέδιο τόνωσης της οικονομίας που πλήττεται από τον ιό.

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,4% και έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών των 2.014,50 $.
Στην spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε 0,9% στα 1,993,83 $ ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο ρεκόρ 1,994,86 $.

Η επιβεβαίωση ότι έχει σημειωθεί βελτίωση στις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους σχετικά με τα μέτρα για τον COVID-19 έχει αυξήσει τον χρυσό στα πρόσφατα υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο Tai Wong, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης παραγώγων βάσης και πολύτιμων μετάλλων στο BMO.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Chuck Schumer, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο για τη νομοθεσία COVID-19 κινούνται τελικά προς τη «σωστή κατεύθυνση» .
Ο όγκος έχει αυξηθεί περίπου 31% μέχρι στιγμής φέτος, υποστηριζόμενο κυρίως από τα χαμηλότερα επιτόκια και την ευρεία ώθηση των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών για να διευκολυνθεί το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία.

«Η αγορά υποστηρίζεται καλά από την πιθανότητα πρόσθετων κινήτρων στις Η.Π.Α. Το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις εκτός από το ότι οι εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας προσθέτουν λίγο ζήτημα ασφαλούς καταφυγίου », δήλωσε ο David Meger, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στο High Ridge Futures.

Εν τω μεταξύ, οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Ιούνιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο μεταποιητικός τομέας ανέκτησε τη θέση του.

Το ασήμι αυξήθηκε έως και 5,3% στα 25,72 $ ανά ουγγιά, ενισχυμένο από τα αισιόδοξα στοιχεία για τη βιομηχανία.
Η πλατίνα αυξήθηκε 1,5% στα 929,98 $ και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,5% στα 2,115,35 $.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης