Τελευταία Νέα

Bloomberg: Όταν το Freecycle «εξαφανίζει» τις περιβαλλοντικές ενοχές

Bloomberg: Όταν το Freecycle «εξαφανίζει» τις περιβαλλοντικές ενοχές
Περίπου 1.000 τόνοι αντικειμένων αλλάζουν χέρια μέσω Freecycle παγκοσμίως κάθε μέρα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Deron Beal

Σημαντικό περιβαλλοντικό έργο παράγει ο ιστότοπος Freecycle, μέσω του οποίου λειτουργεί μια ηλεκτρονική δημοπρασία, χωρίς χρήματα! Σύμφωνα με το Bloomberg, στην εν λόγω ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι δωρίζουν ανεπιθύμητα αντικείμενα - από έπιπλα μέχρι ηλεκτρονικά είδη, ρούχα, φυτά, ακόμη και μουσικά όργανα - σε γείτονες στην ίδια κοινότητα.

Αυτός που χαμογελά συνήθως είναι το άτομο που ανταποκρίθηκε πιο γρήγορα ή είχε την καλύτερη αιτία να ασχοληθεί ενεργά με την απόκτηση του εκάστοτε αντικειμένου που τον γοήτευσε ή είχε ανάγκη. Σε αντίθεση με ιστότοπους όπως το eBay, οι ομάδες σχηματίζονται τοπικά, επομένως τα περισσότερα αντικείμενα ανταλλάσσονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Τα δεδομένα

Περίπου 1.000 τόνοι αντικειμένων αλλάζουν χέρια μέσω Freecycle παγκοσμίως κάθε μέρα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Deron Beal, ο οποίος ίδρυσε το δίκτυο το 2003 στην Αριζόνα. Αυτό είναι περίπου ισοδυναμεί με την ποσότητα σκουπιδιών που καταλήγουν καθημερινά σε χωματερή μεσαίου μεγέθους, είπε. Ο αντίκτυπος είναι μικρός σε σύγκριση με τους 2 δισεκατομμύρια τόνους απορριμμάτων που εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα ότι παράγονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, αλλά είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα άτομα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η πορεία του εγχειρήματος

Οι αναρτήσεις στο Freecycle διπλασιάστηκαν σε περίπου 30.000 την ημέρα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι άνθρωποι έμεναν στα σπίτια τους λόγω του Covid. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μειώθηκε, αφού ο κορωνοϊός, οι μάσκες και τα σημεία εμβολιασμών είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στις αναζητήσεις των χρηστών. Τα διαφημιστικά έσοδα της Freecycle μειώθηκαν στην αρχή της πανδημίας, παρόλο που οι ανταλλαγές ανθούν.

Ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους της δημοτικότητας του Freecycle είναι η ενίσχυση των ενδορφινών που προέρχεται από τα ψώνια, αλλά χωρίς την περιβαλλοντική ενοχή. Για πολλούς, η μεγαλύτερη χαρά είναι να δίνεις πράγματα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται και εμείς δεν θα διαφωνήσουμε!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης