Τελευταία Νέα

Η Polygreen επενδύει σε μονάδα συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών

Η Polygreen επενδύει σε μονάδα συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών
Με την απόκτησή της, η Polygreen στοχεύει στην καθετοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών της στον τομέα της ανακύκλωσης

Σε μια σημαντική επένδυση προχώρησε η Polygreen, εταιρεία ηγέτης στην προστασία του περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας την εξαγορά της Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση Α.Ε., εταιρείας που δραστηριοποιείται στη συλλογή και διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Η εξαγορά αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου της Polygreen για το 2022, με σκοπό την προσφορά στο πελατολόγιό της στην Ελλάδα ενός πλήρους και ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων.

Με την εξαγορά της Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση Α.Ε., η Polygreen αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις της και ενισχύει τις υποδομές της στη χώρα μας, προσθέτοντας στο δυναμικό της μία λειτουργική και κερδοφόρα μονάδα  που διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής, στον Ασπρόπυργο Αττικής, σύγχρονο εξοπλισμό και αξιόλογο στόλο οχημάτων. Παράλληλα, καθετοποιεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στον τομέα της ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας επιπλέον την συλλογή, διαλογή, μεταφορά και δεματοποίηση υλικών, και διευρύνει το υφιστάμενο πελατολόγιο της μέσα από το δίκτυο της νεοαποκτηθείσας εταιρείας.


7667_1.JPG

Ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen ανέφερε σχετικά: «Με μεγάλη συγκίνηση παραλαμβάνουμε την μονάδα αυτή από την οικογένεια Βασιλακόπουλου και τον ίδιο τον Γεώργιο Βασιλακόπουλο, έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην Ελλάδα τόσο στον χώρο της κοινωνίας και του αθλητισμού όσο και σε αυτόν της ανακύκλωσης και της φροντίδας του περιβάλλοντος, με όραμα, συνέπεια και καινοτομία. Με την εξαγορά της Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση Α.Ε. διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών της Polygreen προς τους πελάτες μας, με στόχο σύντομα να αποτελούμε ένα one-stop-shop για όλους όσους ενδιαφέρονται για την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων αποβλήτων τους. Πρώτη μας μέριμνα είναι να αυξήσουμε δραστικά τους όγκους παραγωγής της μονάδας, αυξάνοντας έτσι και τον τζίρο της. Παράλληλα, συνεχίζουμε δυναμικά το επενδυτικό μας πλάνο για τη χρονιά αυτή, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας να ηγηθούμε της μετάβασης από το γραμμικό σε ένα κυκλικό μοντέλο οικονομίας, κάτι που σήμερα αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο».

Σημειώνεται ότι η Polygreen είναι εταιρεία ελληνικής ιδιοκτησίας, που ιδρύθηκε το 2018 και ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2021 και δραστηριοποιείται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Αναλαμβάνει και υλοποιεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο έργα ιδιαίτερα απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, στους τομείς της κυκλικής οικονομίας καθώς και της περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης. Το 2021, το συνολικό ύψος των επενδύσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ, το οποίο περιελάβανε μεταξύ άλλων την αγορά ειδικού πλοίου για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και την ανάπτυξη της παρουσίας και των υποδομών της στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αλλά και την οργάνωση και ισχυροποίηση των υποδομών της στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης