IENE: Webiniar με θέμα «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια» - Βέλτιστες πρακτικές για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία

IENE: Webiniar με θέμα «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια» - Βέλτιστες πρακτικές για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία
Το Webinar αποτελείται από τρεις Συνεδρίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες/παρουσιάσεις και στο τέλος κάθε Συνεδρίας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), επιδιώκοντας να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές για την μετάβαση στην κυκλική οικονομία, οργανώνει διαδικτυακό webinar με τίτλο «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια»  την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρες 14:00 με 18:00. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Δικηγορική Εταιρεία «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ».  

Με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από διαφορετικούς κλάδους και περιοχές της χώρας, το Webinar θα εστιάσει στις προκλήσεις, τις λύσεις και τις ευκαιρίες να μετατραπεί η διαχείριση των αστικών αποβλήτων από πρόβλημα σε ευκαιρία ευρύτερης ανάπτυξης. Η διαχείριση των αποβλήτων σε συνάρτηση με την παραγωγή ενέργειας αποτελεί φλέγον ζήτημα στις σύγχρονες, ευρωπαϊκές και όχι μόνο κοινωνίες, από διττή σκοπιά: αφενός για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της εισαγωγής του παραγωγικού μοντέλου στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, και αφετέρου για λόγους οικονομικούς, μέσω της αξιοποίησης των αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας και αγαθών με οικονομική αξία.

Το Webinar αποτελείται από τρεις Συνεδρίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες/παρουσιάσεις και στο τέλος κάθε Συνεδρίας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις.

Στους ομιλητές του Webinar συμπεριλαμβάνονται οι κ. Γεώργιος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δήμαρχος Αγρινίου, ο κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, ο κ. Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου, ο κ. Μιχάλης Γεράνης,  Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Παναγιώτης Θάνου, Programme Manager - EU policies, Desk  Officer, Senior specialist in administrative capacity core matrix της DG Regio, ο κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, ο κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος, Καθηγητής ΕΜΠ και Εντεταλμένος Σύμβουλος στον Τομέα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Χαλανδρίου, ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Investment & Business Development Manager της TEΡΝA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Ε.Δ.Σ.Α., ο κ. Ηλίας Δημητριάδης, Πρόεδρος της ΑΝΑΚΕΜ,  ο κ. Παρδάλης Νίκος, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Τομέα Στερεών Αποβλήτων της Thalis International Services SA, ο κ. Christopher Edge, Senior Sector Engineer- Waste Management της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και ο κ. Χρήστος Πεολιδής, State Aid Expert της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB). 

Την Ημερίδα συντονίζει ο Δρ Διονύσιος Ξένος, Χημικός Μηχανικός, Σύμβουλος Περιβάλλοντος και  Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ, ενώ την εκδήλωση θα ανοίξει ο Προέδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής. 

Το webinar του ΙΕΝΕ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν online. 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και τις εγγραφές online μπορείτε να βρείτε εδώ

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν. Για να παρακολουθήσετε το webinar παρακαλώ ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο.

Zoom Link Συμμετεχόντων: https://us06web.zoom.us/j/81209679569 

Webinar ID: 812 0967 9569 

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης