Υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για την κατασκευή ΜΕΑ στη Χίο και στην Κεφαλονιά

Υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για την κατασκευή ΜΕΑ στη Χίο και στην Κεφαλονιά

Σε 12 ανέρχονται οι ΜΕΑ υπό κατασκευή, έναντι μόλις 5 το 2019, ενώ ο αριθμός των ΜΕΑ σε λειτουργία έχει διπλασιαστεί από 3 σε 6

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά υπεγράφησαν αυτή την εβδομάδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου.

Η σύμβαση για τη Χίο υπεγράφη την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και η σύμβαση για την Κεφαλονιά την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων ο κ. Γραφάκος παρουσίασε την εξέλιξη των έργων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία. Τόνισε, ότι μέχρι και σήμερα έχουν δημοπρατηθεί συνολικά 26 υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, σε σχέση με το 2019 όπου δεν υπήρχε καμία μονάδα σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, υπογράμμισε πως σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 6 MEA, από 3 που λειτουργούσαν το καλοκαίρι του 2019.

Με την υπογραφή των δύο νέων συμβάσεων για τη Χίο και την Κεφαλονιά, οι μονάδες που κατασκευάζονται στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 12, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 που ήταν μόλις 5.

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να υπογραφούν ακόμη 5 συμβάσεις για τη  δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, ενώ άλλες 12 μονάδες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης