Αραβώσης: Προτεραιότητα η πλήρης κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε καυσόξυλα

Αραβώσης: Προτεραιότητα η πλήρης κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε καυσόξυλα
Ο κ. Αραβώσης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε έργα και φορείς

Στη βιώσιμη διαχείριση των δασικών μας οικοσυστημάτων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας, με έμφαση στην πλήρη αξιοποίηση της δασικής βιομάζας, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δασών, καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του συνεδρίου για την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων, την Βιομάζα και την Κυκλική Οικονομία.

Όπως ανέφερε, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε καυσόξυλα και η έμφαση στην διερεύνηση όλων των εναλλακτικών καινοτόμων χρήσεων ως πρώτη ύλη στην βιομηχανία, σε μονάδες αναερόβιας χώνευσης, για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού -compost ,ως εναλλακτικό καύσιμο για (συμ)παραγωγή ενέργειας , σε βιοδιυλιστήρια κλπ. Πάντα βέβαια κατόπιν ειδικών μελετών για την αειφόρο παρέμβαση στα δασικά οικοσυστήματα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Αραβώσης απένειμε επίσης τιμητικές διακρίσεις σε έργα και φορείς, που μέσω των πρακτικών τους πρωτοστατούν στην ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας στη χώρα μας, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης