Ενέργεια

Οι μέτοχοι της Premier Oil ψηφίζουν υπέρ της συγχώνευσης Chrysaor

Οι μέτοχοι της Premier Oil ψηφίζουν υπέρ της συγχώνευσης Chrysaor

Θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανικής Βόρειας Θάλασσας

 

Οι μέτοχοι της Premier Oil την Τρίτη ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης της Chrysaor με την υποστήριξη ιδιωτών μετοχών για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανικής Βόρειας Θάλασσας, στον οποίο οι μέτοχοι της Premier θα κατέχουν περίπου 5,5%.

«Η έγκριση των μετόχων για τη sυναλλαγή έχει πλέον ληφθεί», ανακοίνωσε η Premier, η οποία θα μετονομαστεί σε Harbour Energy, αλλά διατηρεί την καταχώρισή της στο Λονδίνο. Οι πιστωτές της Premier, που έχουν καθαρό χρέος 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα λάβουν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο πλαίσιο του σχεδίου συγχώνευσης και αναδιάρθρωσης χρέους από μια νέα διευκόλυνση.
Αυτό κατά μέσο όρο αντιπροσωπεύει μια πληρωμή περίπου 61 σεντ για κάθε οφειλόμενο δολάριο, ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να λάβουν περαιτέρω μετοχές που αντιπροσωπεύουν έως και το 18% του νέου ομίλου, ή μια εναλλακτική λύση σε μετρητά, αυξάνοντας την πληρωμή στα 75 σεντς.

Η Premier ανακοίνωσε, ότι η ψήφος του πιστωτή αναμένεται στις 22 Φεβρουαρίου. «Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, το απαιτούμενο επίπεδο των πιστωτών της Premier ανέλαβαν αμετάκλητα να ψηφίσουν υπέρ των σχεδίων αναδιάρθρωσης», ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης