Διεθνή

ΗΠΑ: Δέσμευση Biden για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης με ηλεκτρικά

ΗΠΑ: Δέσμευση Biden για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης με ηλεκτρικά
Δέσμευση από τον Joe Biden για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δεσμεύτηκε για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης (δύναμης περίπου 650.000 οχημάτων) με ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς η νέα κυβέρνηση πραγματοποιεί στροφή προς την «καθαρή» ενέργεια.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επίσης κατέχει έναν τεράστιο στόλο οχημάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με “καθαρά” ηλεκτρικά οχήματα, που φτιάχνονται εδώ στην Αμερική από Αμερικανούς εργάτες» είπε τη Δευτέρα 25/1 ο Joe Biden, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Joe Biden επέκρινε τους υπάρχοντες κανόνες που επιτρέπουν στα οχήματα να χαρακτηρίζονται ως αμερικανικής κατασκευής όταν αγοράζονται από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμα και αν έχουν πολλά μη αμερικανικής κατασκευής εξαρτήματα.
Ο Joe Biden είπε επίσης ότι θα έκλεινε «παραθυράκια» που επιτρέπουν βασικά τμήματα, όπως κινητήρες, ατσάλι και γυαλί να κατασκευάζονται στο εξωτερικό για οχήματα που θεωρούνται αμερικανικής κατασκευής.
 
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την αντικατάσταση των υπαρχόντων οχημάτων.
Το κόστος της αντικατάστασης των αμερικανικών οχημάτων θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια ή και παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης