Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μνημόνιο συνεργασίας Total - Ιράκ για μεγάλα ενεργειακά projects

Μνημόνιο συνεργασίας Total - Ιράκ για μεγάλα ενεργειακά projects
Πρόκειται για έργα που αφορούν τη χρήση φυσικού αερίου και καθαρής ενέργειας

Μνημόνιο συνεργασίας με την Total υπέγραψε το Ιράκ για την εκτέλεση ««μεγάλων και πολλά υποσχόμενων έργων» στη χώρα της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα που αφορούν τη χρήση φυσικού αερίου και καθαρής ενέργειας, δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου της χώρας.Παράλληλα, όπως σημειώνεται η εν λόγω συμφωνία πογράφηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Total, Patrick Pouyanne.

Οι ενεργειακές επενδύσεις της Total

Όπως είναι γνωστό ο γαλλικός κολοσσός έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στις ΑΠΕ. Η εταιρεία καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne να δεσμεύεται για προσθήκη ενεργειακών assets το 2021.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Oddo BHF πριν λίγες εβδομάδες, στόχος της Total είναι τα 35 GW ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας έως το 2025 από περίπου 9 GW που είναι σήμερα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο επενδυτικός προϋπολογισμός για ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.


Αποχώρηση από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου

Ο γαλλικός κολοσσός Total SE έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία ενέργειας που εγκατέλειψε το κύριο λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ λόγω διαφωνιών σχετικά με τις κλιματικές πολιτικές, σύμφωνα με ανακοίνωσήτ ης πριν δέκα μέρες.

Η Total δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συμμετοχή της το 2021 στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) μετά από μια ανασκόπηση των κλιματικών θέσεων του λόμπι, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μερικώς ευθυγραμμισμένες» με την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης