Ενέργεια

Exelon: Προχωρεί σε διαχωρισμό των εταιρειών κοινής ωφέλειας και παραγωγής ενέργειας

Exelon: Προχωρεί σε διαχωρισμό των εταιρειών κοινής ωφέλειας και παραγωγής ενέργειας

 Τι προβλέπει το σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας για τις δύο εισηγμένες

 

Η Exelon Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο για το διαχωρισμό της Exelon Utilities (RemainCo), που αποτελείται από έξι ελεγχόμενες εταιρείες κοινής ωφέλειας ηλεκτρισμού και αερίου και της Exelon Generation (SpinCo), την ανταγωνιστική παραγωγή ενέργειας για τους πελάτες σε δύο εισηγμένες εταιρείες με τους απαραίτητους πόρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και τη διατήρηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων και λειτουργίας.

Ο διαχωρισμός θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλήρως ελεγχόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και διανομής της χώρας και τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα σε συνδυασμό με την κορυφαία πλατφόρμα που προσφέρει στους πελάτες καθαρές και βιώσιμες ενεργειακές λύσεις.
Η εταιρία έχει υποστεί ζημία 710 εκατ δολ από την κακοκαιρία σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Στρατηγική

Ο διαχωρισμός δίνει σε κάθε εταιρεία την οικονομική και στρατηγική ανεξαρτησία να επικεντρώνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών της, ενώ υλοποιεί την βασική επιχειρηματική της στρατηγική.
Η SpinCo θα λειτουργήσει τον μεγαλύτερο στόλο πυρηνικών σταθμών χωρίς άνθρακα, που παρήγαγε 150 εκατομμύρια μεγαβάτ ώρες πέρυσι - αρκετά για να τροφοδοτήσει 13,6 εκατομμύρια σπίτια και να αποφύγει περισσότερους από 106 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών άνθρακα.
Η εταιρεία λειτουργεί επίσης περίπου 12.000 μεγαβάτ υδροηλεκτρικών, αιολικών, ηλιακών, φυσικού αερίου και πετρελαίου, τα οποία παρέχουν ένα συνδυασμό βασικής, ενδιάμεσης και αιχμής παραγωγή ενέργειας. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν την SpinCo μοναδικά τοποθετημένη για την προώθηση της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων της καθαρής ενέργειας της χώρας .
Η εταιρεία θα αποσύρει μη οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά της να παρέχει μια αξιόπιστη πηγή καθαρής ενέργειας σε δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικών σπιτιών και επιχειρήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης