Ενέργεια

Στα 62 δολ. βλέπει το Brent η Barclays το 2021

Στα 62 δολ. βλέπει το Brent η Barclays το 2021

'Ανοδος των προβλέψεων κατά 7 δολ. για το Brent και κατά 6 δολ. για το αργό

 

Η Barclays αύξησε την πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου το 2021 την Πέμπτη 25/2/2021, αναφέροντας την πιο αδύναμη από την αναμενόμενη ανταπόκριση της προσφοράς από τους αμερικανούς παραγωγούς στις υψηλότερες τιμές και την ομαλοποίηση των αποθεμάτων μετά από τον παγετό της περασμένης εβδομάδας στο Τέξας.

Η τράπεζα αύξησε τις προοπτικές της για το Brent κατά 7 δολάρια στα 62 δολάρια ανά βαρέλι και η εκτίμηση της τιμής για το West Texas Intermediate (WTI) κατά 6 δολ.στα 58 δολάρια το βαρέλι.
«Ο ψυχρότερος από τον κανονικό καιρό, ειδικά στις νότιες πολιτείες, έχει επιταχύνει την εξομάλυνση των αποθεμάτων με τη διακοπή της παραγωγής να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση», ανέφερε η βρετανική τράπεζα. Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας την περασμένη εβδομάδα μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά από το Νοέμβριο, καθώς το πάγωμα έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του Τέξας

Η τράπεζα εκτιμά ότι η ανταπόκριση του εφοδιασμού από τους αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου στις αυξανόμενες τιμές έδειξε ότι απαιτούνται πολύ ισχυρότερες τιμές για την αύξηση των προμηθειών.
Οι τιμές του πετρελαίου κυμάνθηκαν κοντά σε υψηλά 13 μηνών την Πέμπτη μετά από μια απότομη πτώση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα λόγω της καταιγίδας στο Τέξας. Το Brent αυξήθηκε 0,6% στα 67,41 $ το βαρέλι ενώ το WTI αυξήθηκε 0,5% στα 63,54 $ το βαρέλι.

«Ωστόσο, παραμένουμε προσεκτικοί βραχυπρόθεσμα σχετικά με τη χαλάρωση της υποστήριξης του ΟΠΕΚ +, τους κινδύνους που προκύπτουν από πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του COVID-19 και την αυξημένη τοποθέτηση», ανέφερε η Barclays, προσθέτοντας ότι η αύξηση της ζήτησης θα μπορούσε να επιβραδυνθεί σημαντικά εάν νέα στελέχη ιών επηρεάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τράπεζα αναμένει από τον ΟΠΕΚ +, να αυξήσει τη συνολική προσφορά κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το δεύτερο τρίμηνο και τη Σαουδική Αραβία να αντιστρέψει τη μονομερή περικοπή τον Απρίλιο. Η ομάδα έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 4 Μαρτίου. Η Bank of America (BofA) Global Research και η Goldman Sachs Equity Research αύξησαν επίσης τις προβλέψεις τους για τις τιμές του πετρελαίου για φέτος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης