Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους θεσμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με τους θεσμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συμφωνία για συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων το επόμενο διάστημα

 

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένα με την αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων τα οποία θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης κυβερνητικά στελέχη από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον επόμενο μήνα.
Στη διαδικτυακή συνάντηση συζητήθηκαν η στρατηγική και οι στόχοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που είναι σε επεξεργασία για υποβολή. Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ενέργειας, τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Επιπρόσθετα, έγινε ανάλυση των επιμέρους τεχνικών λεπτομερειών και χρονοδιαγραμμάτων των προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους στόχους που έχουν τεθεί από την ελληνική πλευρά, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξουν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εντός του επόμενου διαστήματος, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε όλες τις επιμέρους προτάσεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που τελικά θα υποβληθούν με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης