Ενέργεια

Επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Φρίμοντ

Επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Φρίμοντ
Το Φρίμοντ έκλεισε για δύο ημέρες (ελλείψει εξαρτημάτων) και άρχισε να επαναλειτουργεί χθες» έγραψε ο Μusk σε ανάρτησή του στο Twitter

Την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.

Συγκεκριμένα, διεκόπη για δύο ημέρες η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου μέσα στην εβδομάδα εξαιτίας «έλλειψης εξαρτημάτων». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μετοχών της εταιρείας, όταν το πρακτορείο του Bloomberg μετέδωσε ότι η παραγωγή του οχήματος Model 3, που παράγει η Tesla και είναι συγκριτικά το φθηνότερο από τα μοντέλα της, έχει προσωρινά ανασταλεί.

Το Φρίμοντ έκλεισε για δύο ημέρες (ελλείψει εξαρτημάτων) και άρχισε να επαναλειτουργεί χθες» έγραψε ο Μusk σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον μερικοί εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν άδεια την Τετάρτη και την Πέμπτη.

H ενημέρωση

«Αντιμετωπίζουμε ζητήματα με την προμήθεια μερικών εξαρτημάτων. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να κλείσουμε το Φρίμοντ για λίγες ημέρες και να κάνουμε αναβαθμίσεις και συντήρηση του εξοπλισμού» ανέφερε ο Μusk σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους.

Ο Μusk είπε επίσης ότι η εταιρεία του αυξάνει την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων Model S και Model X στις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής, οι οποίες θα επιστρέψουν σύντομα στις διπλές βάρδιες, σύμφωνα με το «Electrek».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης