Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Ηλεκτρικό αμάξι... 3.700 ευρώ «απειλεί» την Tesla - Ρεκόρ πωλήσεων τον Ιανουάριο

Κίνα: Ηλεκτρικό αμάξι... 3.700 ευρώ «απειλεί» την Tesla - Ρεκόρ πωλήσεων τον Ιανουάριο
Το Hong Guang Mini EV κατάφερε τον πρώτο μήνα του έτους να σημειώσει 25.778 πωλήσεις στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Ηλεκτροκίνηση και οικονομική τιμή προς το παρόν δεν συμβαδίζουν, αλλά στην Κίνα και γενικότερα στην αγορά της Ασίας, όλα μοιάζουν πιο εύκολα και προσιτά.

Το Hong Guang Mini EV λοιπόν ήρθε για να βάλει «δύσκολα» στην Τesla αλλά και να ταράξει τα νερά της αγοράς. Αυτό γιατί, ανέρχεται στην τιμή των 3.700 ευρώ και οι πωλήσεις του τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.Το Hong Guang Mini EV κατάφερε τον πρώτο μήνα του έτους να σημειώσει 25.778 πωλήσεις στην Κίνα αφήνοντας στη δεύτερη θέση με μόλις 13.843 πωλήσεις το Tesla Model 3.

Μερικά χρήσιμα στοιχεία

Το Hong Guang Mini EV μπορεί να χωρέσει τέσσερις επιβάτες με αρκετούς περιορισμούς, ενώ μπορεί να φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 100 χλμ/ ώρα.Η αυτονομία του φτάνει στα 170 χιλιόμετρα, έχει έναν απλό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει ισχύ 13 kW, με την μπαταρία του να προσφέρει 13.8 kWh.

Αναμφισβήτητα είναι ένα προσωπικό μέσο μετακίνησης πολύ χαμηλού κόστους


Η διαφορά με την Tesla

Εξίσου χαοτική βέβαια είναι και η διαφορά τιμής ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, καθώς από τα 4.500 δολάρια Hong Guang Mini EV (5.000 δολάρια για την πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού) θα πρέπει να φτάσει κανείς στα 39.000 δολάρια για να αποκτήσει το πιο προσιτό και δημοφιλές Tesla.

Σχετικές φωτογραφίες του αμαξιού

3_1.jpg


2_3.jpg


5_1.jpg


Απαισιόδοξος ο CEO της BMW για το ηλεκτρικό μέλλον της Tesla


 454444.jpg

Ο CEO της BMW, Oliver Zipse, θεωρεί βέβαιο ότι η Tesla δεν θα διατηρήσει τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αφού ο ανταγωνισμός πλέον, είναι υπαρκτός.

Εξέφρασε μάλιστα την σιγουριά του ότι η αμερικανική φίρμα δε θα καταφέρει να πετύχει αύξηση των πωλήσεων της κατά 50% το 2021.

«Δε θα είναι εύκολο για την Tesla να πετύχει αύξηση των πωλήσεων της κατά 50%, επειδή ο κλάδος πλέον προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Επίσης, θεωρώ, ότι πολύ σύντομα η Tesla θα απωλέσει τα ηνία στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Το «στοίχημα» των σταθμών φόρτισης

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια παγκοσμίως, ενώ μέχρι το 2030 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 130 εκατομμύρια οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο στην προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα έχουν αυτονομία περίπου 400-500 χιλιομέτρων με κάθε πλήρη φόρτιση. Αυτό το δεδομένο θα βοηθήσει τον ευρύτερο σχεδιασμό των σημείων φόρτισης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχώς η αυτονομία των οχημάτων αυξάνεται όσο βελτιώνονται οι μπαταρίες.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, οι πωλήσεις EV αναμένεται να τετραπλασιαστούν στην ΕΕ και να υπερδιπλασιαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται, τόσο θα αυξάνεται η ζήτηση από τους καταναλωτές.


Πηγή φωτό: thisismoney.co.uk

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης