Ενέργεια

Ο ΥΠΕΝ στην Βουλή: Υπογειοποιούνται 2.000 χιλιόμετρα εναερίων καλωδίων

Ο ΥΠΕΝ στην Βουλή: Υπογειοποιούνται 2.000 χιλιόμετρα εναερίων καλωδίων
Άμεση προτεραιότητα θα δοθεί σε τρεις περιοχές
Σχετικά Άρθρα

Εκτενή αναφορά στις δράσεις του ΥΠΕΝ σχετικά με την υπογειοποίηση των καλωδίων και γραμμών του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, στο πλαίσιο των απαντήσεων που έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών στην Βουλή.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση της, η βουλευτής Α΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας φωτεινή Πιπιλή τονίζοντας ότι τα όσα συνέβησαν κατά την κακοκαιρία "Μήδεια" έφεραν ξανά στην επιφάνεια την ανάγκη υπογειοποίησης καλωδίων.

«Το σχεδιάζαμε και πριν από την καταστροφή. Είχαμε εντάξει ευρείες υπογειοποιήσεις μήκους άνω των 2.000 χιλιομέτρων εναερίων καλωδίων. Ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης περιοχών και εντός του έτους θα έχουμε τις πρώτες υπογειοποοιήσεις» είπε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό υπάρχουν τρεις περιοχές οι οποίες θα έχουν άμεση προτεραιότητα:

α) περιαστικά δάση και άλλα δάση από τα οποία διέρχονται οι γραμμές μέσης τάσης. Ο κίνδυνος επαφής φύλλων με τα καλώδια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και τέτοιου είδους περιοχές είναι το  Τατόι, ο δρυμός Πάρνηθας και άλλα βουνά.

β) Οικισμοί και περιοχές πόλεων  με πυκνή βλάστηση όπως ο βόρειος τομέας Αττικής και  περιοχές της Εύβοιας

γ) παραδοσιακοί οικισμοί αλλά και ελκυστικοί τουριστικά προορισμοί της χώρας. π.χ Νησιά αιγαίου και περιοχές που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες . "Βλέπουμε στύλους άχαρους σε τουριστικά μέρη που δεν κολακεύουν το περιβάλλον" είπε ο κ. Σκρέκας επαναλαμβάνοντας ότι εντός του έτους οι πρώτες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων ρεύματος θα είναι γεγονός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης