Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Εγκατάσταση υβριδικού σταθμού που θα συνδυάζει παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ στη Χάλκη

Σκρέκας: Εγκατάσταση υβριδικού σταθμού που θα συνδυάζει παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ στη Χάλκη
Για πρώτη φορά μέρος του εξηλεκτρισμού των μετακινήσεων θα αποτελέσει και η θαλάσσια μεταφορά, σύμφωνα με τον υπουργό.
Σχετικά Άρθρα

Στο ελληνογαλλικό σχέδιο για την Χάλκη αναφέρθηκε εκτενώς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
O κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το σχέδιο προβλέπει την «εγκατάσταση υβριδικού σταθμού που θα συνδυάζει παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ».

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και γαλλικές επιχειρήσεις, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, με τη δημιουργία κλιματικά ουδέτερου ελληνικού νησιού.

Θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα η πιλοτική εφαρμογή αυτού του καινοτόμου έργου. Για τον λόγο αυτόν, θα εξετάσουμε την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων εταιρειών.Το σχέδιό μας προβλέπει την εγκατάσταση υβριδικού σταθμού που θα συνδυάζει παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ, με απώτερο στόχο την ενεργειακή αυτονομία του νησιού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Προωθούμε επίσης τον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού με την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα και τη δημιουργία τοπικού δικτύου φόρτισης.Για πρώτη φορά μέρος του εξηλεκτρισμού των μετακινήσεων θα αποτελέσει και η θαλάσσια μεταφορά, με πλωτά μέσα μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος».


34_1.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης