Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου βλέπουν οι CEO Aramco και Chevron - Ο συνδυσμός φυσικού αερίου με ΑΠΕ

Ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου βλέπουν οι CEO Aramco και Chevron - Ο συνδυσμός φυσικού αερίου με ΑΠΕ

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εκτιμάται ότι έχει ανακάμψει σε περίπου 94 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd)

 

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ανακάμπτει και θα μπορούσε να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία το επόμενο έτος, δήλωσε τα διευθυντικά στελέχη της Saudi Aramco και της Chevron Corp σε διάσκεψη πετρελαίου και φυσικού αερίου την Τρίτη 2/3/2021.

Η πανδημία πέρυσι εξάλειψε το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ζήτησης για καύσιμα καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι σταμάτησαν να ταξιδεύουν.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει ανακάμψει σε περίπου 94 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) και θα μπορούσε να φτάσει τα 99 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Amin Nasser στο διαδικτυακό συνέδριο CERAWeek της IHS Markit.

Οι οικονομίες βελτιώνονται στην Κίνα, την Ινδία και την Ανατολική Ασία, με τη χρήση εμβολίων ως «αιτία αισιοδοξίας» στη Δύση, δήλωσε ο Nasser. «Βλέπω ότι η ζήτηση και η αγορά συνεχίζουν να βελτιώνονται από εδώ, ειδικά από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», σημείωσε.
Η ζήτηση ντίζελ είναι πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία λόγω παραδόσεων από πόρτα σε πόρτα, αν και τα αεροπορικά καύσιμα καθυστερούν καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν τις μεγάλες πτήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron Michael Wirth, ο οποίος μίλησε σε μια επιτροπή με τον Nasser. Και τα δύο στελέχη είναι αισιόδοξα για το φυσικό αέριο.

Η Σαουδική Αραβία έχει στοχεύσει την παραγωγή του μισού ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο και το ήμισυ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.
Οι εκπομπές μεθανίου - ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που είναι το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου - πρέπει να μειωθούν και να παρακολουθούνται αυστηρά, δήλωσε ο Wirth, προσθέτοντας ότι αναμένει μεγαλύτερη ρύθμιση από τη διοίκηση του Biden.

"Όπως έχουμε δει πρόσφατα στο Τέξας και όχι πολύ καιρό πριν από αυτήν στην Καλιφόρνια, όταν οι απαιτήσεις σε ένα δίκτυο είναι σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αξιόπιστη διαχείριση δικτύου και αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος", δήλωσε ο Wirth. «Και το φυσικό αέριο πρέπει να διαδραματίζει πολύ, πολύ σημαντικό ρόλο.»


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης