Ενέργεια

Deal 1,32 δισ. δολ για την Chevron - Εξαγοράζει την Noble Midstream

Deal 1,32 δισ. δολ για την Chevron - Εξαγοράζει την Noble Midstream

Οι μέτοχοι της Noble Midstream θα λάβουν 0,1393 μετοχές Chevron για κάθε μετοχή

 

Η Chevron Corp ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/3/2021 ότι θα αγοράσει τις μετοχές της Noble Midstream Partners LP που δεν έχει ήδη, σε μια συμφωνία που εκτιμά τον χειριστή του αγωγού στα 1,32 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα μήνα μετά την υποβολή μιας ελαφρώς μικρότερης προσφοράς.

Οι μεριδιούχοι της Noble Midstream θα λάβουν 0,1393 μετοχές Chevron για κάθε μετοχή που διατηρείται βάσει της νέας συμφωνίας, ανακοίνωσε η Chevron.
Από την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης της Chevron, η προσφορά μεταφράζεται σε 14,55 $ ανά μετοχή Noble Midstream.
Η αρχική προσφορά, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, προέβλεπε ότι οι μέτοχοι της Noble Midstream θα λάμβαναν περίπου 12,47 δολάρια ανά μετοχή.

Το δεύτερο τρίμηνο η ολοκλήρωση της συμφωνίας

Η τελική αξία βάσει της νέας συμφωνίας, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από την τιμή που διαπραγματεύονται οι μετοχές της Chevron όταν κλείσει η συμφωνία, η οποία αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο.
Οι μετοχές της Chevron σημείωσαν άνοδο 2,4% στα 107,39 $ στις συναλλαγές πριν από την αγορά την Παρασκευή, αυξάνοντας την αξία της διαπραγμάτευσης σε περίπου 14,96 $ ανά μετοχή Noble Midstream.
Οι μετοχές του φορέα εκμετάλλευσης αγωγών μειώθηκαν οριακά στα 15 $.
Η Chevron, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο έκλεισε προχώρησε σε αγορά μετοχών 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της μικρότερης ανταγωνίστριας Noble Energy, κερδίζοντας μερίδιο σχεδόν 63% στο Noble Midstream παράλληλα με τα μεγάλα σχιστολιθικά και τα διεθνή αποθέματα φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης