Ενέργεια

Σκρέκας: Εντός του 2021 οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ

Σκρέκας: Εντός του 2021 οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ
Ο υπουργός επανέλαβε ότι το ΥΠΕΝ εξετάζει την χρηματοδότηση των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει εντός του 2021 τις εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ.

Σχετικό θέμα της επίκαιρης ερώτησης, ήταν «Χιλιάδες απροστάτευτα νοικοκυριά από την πρόσφατη κακοκαιρία’’Μήδεια’’ στην Περιφέρεια Αττικής».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το ΥΠΕΝ εξετάζει την χρηματοδότηση των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, εντός της επόμενης βδομάδας, ο ΔΕΔΔΗΕ θα δώσει στο υπουργείο την μελέτη που ανέλαβε να εκπονήσει για την προτεραιοποίηση των περιοχών, όπου κρίνεται αναγκαίο να προχωρήσουν τα έργα.  Στη συνέχεια, το υπουργείο θα προχωρήσει στην προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών, ώστε, άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα υπογειοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης