Ενέργεια

Pouyanne (Total): Στα 50-60 δολ. το βαρέλι η σωστή τιμή του πετρελαίου

Pouyanne (Total): Στα 50-60 δολ. το βαρέλι η σωστή τιμή του πετρελαίου

Είναι απίθανο να παραμείνουν στα 70 δολ. δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Total

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total δήλωσε τη Δευτέρα 8/3/2021 ότι μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του κορωναϊού και ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι απίθανο να παραμείνουν στο τρέχον υψηλό των 70 δολαρίων το βαρέλι.

«Δεν στοιχηματίζω σε τιμές που μένουν στα 70 $ το βαρέλι, για μένα η σωστή τιμή είναι περίπου 50-60 $ το βαρέλι», δήλωσε ο Patrick Pouyanne στο ραδιόφωνο της BFM. Τ
α συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο άνω των 70 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, μετά από αναφορές για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.
Περί τις 18:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent υποχωρούσε 0,59% στα 68,93 δολάρια και το αργό κατέγραφε απώλειες 0,64% στα 65,64 δολ/βαρέλι.

Επιθέσεις σε δεξαμενές πετρελαίου

Οι επιθέσεις με drones κατά δεξαμενών πετρελαίου στο λιμάνι Ras Tanura της Σαουδικής Αραβίας το βράδυ της Κυριακής (7/3) είχαν ως αποτέλεσμα ο «μαύρος χρυσός» να ξεπεράσει τα 70 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή και η πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ για διατήρηση του πλαφόν στην παραγωγή ωθούν ανοδικά το πετρέλαιο και σύμφωνα με τους αναλυτές το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα.

«Θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω ανοδική πορεία στην αγορά βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν στην τιμολόγηση ένα είδος ασφαλίστρου κινδύνου, καθώς οι επιθέσεις είναι όλο και συχνότερες», ανέφεραν οι αναλυτές της ING σε μια έκθεση, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση αυτό το μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης