Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Total έκανε πίσω για τις νέες γεωτρήσεις στη Νότια Αφρική

Η Total έκανε πίσω για τις νέες γεωτρήσεις στη Νότια Αφρική
Η καθυστέρηση αποτελεί πιθανό πλήγμα για τη Νότια Αφρική καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και να αυξήσει τη χρήση φυσικού αερίου

Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total αποφάσισε να αναβάλει την αίτησή της για πρόσθετη γεώτρηση σε υπεράκτιο μπλοκ φυσικού αερίου της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το Reuters από τη συμβουλευτική εταιρεία που διεξήγαγε την περιβαλλοντική και κοινωνική αξιολόγηση.
Η καθυστέρηση αποτελεί πιθανό πλήγμα για τη Νότια Αφρική καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και να αυξήσει τη χρήση φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα.
Περισσότερο από το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στη Νότια Αφρική προέρχεται από εργοστάσια καύσης άνθρακα, καθιστώντας τη μία από τις μεγαλύτερες εκπομπούς CO2 στον κόσμο.
Η κυβέρνηση έχει προτείνει ότι το φυσικό αέριο από τα μπλοκ της Total θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στο διυλιστήριο αερίου-υγρού της Νότιας Αφρικής που ανέρχεται σε 45.000 βαρέλια την ημέρα στον κόλπο Mossel, το οποίο έχει εξαντληθεί από την εγχώρια πρώτη ύλη φυσικού αερίου.
Η Total ανακάλυψε δύο μεγάλα πεδία φυσικού αερίου, τα Brulpadda και Luiperd, στο υπεράκτιο μπλοκ 11B / 12B το 2019 και το 2020, περίπου 175 χλμ. από τη νότια ακτή.
"Αυτή η επιστολή αποστέλεται για να σας ειδοποιήσει ότι η TOTAL E&P South Africa BV αποφάσισε να αναβάλει την αίτησή τους για τις πρόσθετες γεωτρήσεις και τις συναφείς δραστηριότητες στο Block 11B / 12B ", ανέφερε η επιστολή της συμβουλευτικής περιβαλλοντικής σύμβασης SLR προς τους ενδιαφερόμενους, με ημερομηνία 13 Απριλίου.
Αξιωματούχος της SLR Consulting επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής, αλλά δεν αποκάλυψε τους λόγους για την καθυστέρηση.
«Επομένως, η αίτηση για περιβαλλοντική έγκριση των πρόσθετων γεωτρήσεων και των συναφών δραστηριοτήτων στο Block 11B / 12B έχει αποσυρθεί», ανέφερε η SLR Consulting.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης