Ενέργεια

Αλ. Σδούκου: Ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου ενέργειας

Αλ. Σδούκου: Ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου ενέργειας
Ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις της κ. Σδούκου

Στην σπουδαιότητα της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance) στην πολιτική γραμμή των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου της Ενέργειας, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο 1st Energy Conference που διοργανώνει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πέρα από την αναφορά της κ. Σδούκου στην ενεργοποίηση της αγοράς παραγώγων, συζητήθηκε και η σχέση των ενεργειακών εταιρειών με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Αν συστηματοποιηθούν αυτά τα στοιχεία και ενσωματωθούν σε μια πλατφόρμα για να μπορέσουν να αξιολογηθούν οι επιδόσεις των εταιρειών (πέραν των οικονομικών), τα αποτελέσματα θα είναι πολύ σημαντικά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο σημείο εκείνο, η Γενική Γραμματέας ανέφερε το παράδειγμα των Dow Jones και Standard & Poor’s, που διαθέτουν δείκτη ESG. «Οπότε αυτές οι επιδόσεις πάνε χέρι χέρι με τις οικονομικές. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια νέα τάση στο επενδυτικό πεδίο» είπε.

Τέλος, η κ. Σδούκου κατέληξε στο συμπέρασμα πώς «μέσα από τις οργανωμένες αγορές, η εταιρική αξία ενισχύεται και συνδέεται όλο και περισσότερο με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις. Το επενδυτικό ενδιαφέρον με πράσινο και κοινωνικό πρόσημο είναι πολύ έντονο πλέον στο εξωτερικό».

Το σχέδιο για την πράσινη ενέργεια

Το σχέδιο του δεύτερου πακέτου των μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας αποκαλύπτει με συνέντευξη της στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού στα θέματα της ενέργειας αναγγέλλει:

  1. Νομοσχέδιο του επόμενους μήνες για τη δεύτερη φάση της απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα αφορά τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων ΑΠΕ, ενώ παράλληλα δημιουργείται ηλεκτρονικό «one stop shop» για τις άδειες των επενδυτών.
  2. Νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για το 2021 ύψους 1 δισ. ευρώ που θα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με νέα κριτήρια συμμετοχής. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το καλοκαίρι.
  3. Την εκκίνηση τον Μάιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για το πλαίσιο αποθήκευσης ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης