Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Σκοτούρες» για την Tesla στην Κίνα – Το viral βίντεο στο διαδίκτυο

«Σκοτούρες» για την Tesla στην Κίνα – Το viral βίντεο στο διαδίκτυο
Έντονη η διαμαρτυρία του απογοητευμένου αγοραστή

Η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση στην Κίνα καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι ρυθμιστικές αρχές επικρίνουν την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από φερόμενη διαμαρτυρία του πελάτη σε μια μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC, ένας απογοητευμένος αγοραστής δημοφιλούς μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας προσχώρησε σε μια πρωτοφανή διαμρρτυρία. Ειδικότερα, φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε το εξής μήνυμα, «Τα φρένα δεν λειτουργούν», κατηγορώντας την Tesla για το σύστημα πέδησης του ηλεκτρικού οχήματός της.

Στο μεταξύ αργά την Τετάρτη (21/4), η ρυθμιστική αρχή της Κίνας προέτρεψε την Tesla να διασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων στη χώρα, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δήλωσε ότι η συγγνώμη της Tesla δεν ήταν «ειλικρινής».

Την ίδια στιγμή θέση πήρε και το κυβερνών κόμμα αναφέροντας τα εξής: “Η Κίνα θα συνεχίσει να ανοίγει την αγορά της σε ξένες επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσφέρονται προνόμια σε ξένες εταιρείες”, ανέφερε η Global Times.




Η ραγδαία άνοδος της Tesla στην Κίνα

Όπως είναι γνωστό, το αποτύπωμα της αμερικανικής εταιρείας στην χώρα της Κίνας είναι αδιαμφισβήτητο. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η Tesla ξεκίνησε σε ένα μεγάλο εργοστάσιο της Σαγκάης το 2019 και πέρυσι άρχισε να παραδίδει οχήματα Model 3. Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 και το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα.

Τέλος, οι ευνοϊκές πολιτικές της Κίνας απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δώσει ώθηση στη δημιουργία μιας σειράς νεοσύστατων επιχειρήσεων που ελπίζουν να ανταγωνιστούν την Tesla όπως η Nio και η Xpeng Motors, αν και οι πωλήσεις τους εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από αυτές της Tesla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης