Ενέργεια

Enel: Απόσυρση σταθμών άνθρακα συνολικής ισχύος 2,9 GW το 2021

Enel: Απόσυρση σταθμών άνθρακα συνολικής ισχύος 2,9 GW το 2021
Έντονη είναι η δραστηριοποίηση της Enel Green Power North America στις ΗΠΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ενεργειακή μετάβαση της Enel, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει μονάδες συνολικής ισχύος 2,9 GW στην Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το montelnews.com, η μεγαλύτερη ισχύς, 2,6 GW θα είναι στην Ισπανία και παράλληλα η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες διαβουλεύσεις με τις αρχές.

«Έχουμε συντονίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειας, προκειμένου να λάβουμε το πράσινο φως των Αρχών και να κλείσουμε τους τις μονάδες άνθρακα που διαθέτουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της Εnel, Alberto De Paoli, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι «ανανεώσιμες» δραστηριότητες στις ΗΠΑ

Έντονη είναι η δραστηριοποίηση της Enel Green Power North America στις ΗΠΑ με την κατασκευή πέντε νέων έργων ανανεώσιμης ενέργειας. Σε αυτά περιλαμβάνονται τρία έργα στο Τέξας (το Roseland Solar Project -639,6 MW, το Blue Jay Solar Site – 270 MW, το Ranchland Wind – 263 MW με το καθένα από αυτά να διαθέτει την δυνατότητα για επιπλέον αποθήκευση μπαταρίας).

Το αιολικό έργο Alta Farms των 200 MW στο Ιλινόις και το αντίστοιχο project Rockhaven των 140 MW στην Οκλαχόμα συμπληρώνουν την πεντάδα των επενδύσεων.

Η «μετάφραση»

Όπως αναφέρεται, η Enel θα προσθέσει 57MW συστήματα αποθήκευσης μπαταριών σε δύο επιχειρησιακά έργα στο Τέξας, το αιολικό πάρκο High Lonesome και το φωτοβολταϊκό Roadrunner.

Τα νέα έργα αιολικής, ηλιακής και υβριδικής ενέργειας που βρίσκονται στο Τέξας, το Ιλλινόις και την Οκλαχόμα, αντιπροσωπεύουν πάνω από 1,5 GW νέας χωρητικότητας και 319 MW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power και επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής γραμμής παραγωγής Enel, Salvatore Bernabei, δήλωσε: «Η αμερικανική μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι ασταμάτητη και η Enel Green Power North America διαδραματίζει ηγετικό ρόλο.

Με περισσότερα από 2GW τώρα υπό κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτουμε αξία στις κοινότητες και ενισχύεται η εφοδιαστική μας αξία, συμβάλλοντας στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων καθαρής ενέργειας».

Τα πέντε νέα έργα υπό κατασκευή θα παράγουν πάνω από 4,1TWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, που ισούται με την αποφυγή 2,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2, και επαρκούν για την τροφοδοσία άνω των 525.000 νοικοκυριών των ΗΠΑ ετησίως. Με αυτά τα έργα, η Enel Green Power North America έχει σήμερα πάνω από 2,3 GW ανανεώσιμης παραγωγής και μέχρι τα μέσα του έτους θα έχει 606MW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας υπό κατασκευή.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης