Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Occidental: Προχωρεί στην κατασκευή στην μονάδας βιοαιθυλενίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα

tags :
Occidental: Προχωρεί  στην κατασκευή στην μονάδας βιοαιθυλενίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η μονάδα αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2022

 

Η μονάδα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Occidental Petroleum ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα πιλοτικό εργοστάσιο που θα χρησιμοποιούσε ανθρωπογενές διοξείδιο του άνθρακα, αντί για πρώτες ύλες υδρογονανθράκων, για την παραγωγή βιοαιθυλενίου.

Το πιλοτικό εργοστάσιο θα αναπτυχθεί από κοινού από τον βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Occidental, την Oxy Low Carbon Ventures LLC και την startup, Cemvita Factory. Η μονάδα αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2022.
Το βιο-αιθυλένιο παράγεται σήμερα από βιοαιθανόλη, που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο.
Η νέα τεχνολογία παράγει βιοαιθυλένιο από διοξείδιο του άνθρακα, νερό και φως, το οποίο βοηθά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cemvita, Moji Karimi.
Το αιθυλένιο, που χρησιμοποιείται ευρέως στη χημική βιομηχανία, είναι ένα συστατικό προϊόντων που χρησιμοποιείται από πλαστικές μεμβράνες έως σωλήνες PVC και ψυκτικά.
Το ενδιαφέρον για πρωτοβουλίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, από εταιρείες που επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τις κλιματικές επιπτώσεις τους έως και δημόσιους αξιωματούχους που ανησυχούν για τον αργό ρυθμό των διεθνών συμφωνιών για τη μείωση των εκπομπών.
Η Oxy Low Carbon Ventures το 2019 είχε επενδύσει στη Cemvita για να εξετάσει τη βιοπαραγωγή της χημικής μονάδας της Occidental.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης