Ενέργεια

Νέα ενεργειακή συμμαχία ύψους 100 εκατ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα ενεργειακή συμμαχία ύψους 100 εκατ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στο επίκεντρο της συμφωνίας και τα νέα ήθη των PPA

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Octopus Renewables και Zestec Asset Management για μια στοχευμένη επένδυση άνω των 100 εκατ. λιρών σε καινοτόμα ηλιακά assets στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ανέλθει στα 10 εκατ. λίρες και έχει δώσει έμφαση σε ηλιακά και ιδιωτικά συστήματα εδάφους στον τελευταίο όροφο.

Παράλληλα, η Octopus και η Zestec στοχεύουν να υπογράψουν Συμφωνίες Αγοράς Ισχύος (PPA) για τα ηλιακά φωτοβολταϊκά τους συστήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους οργανισμούς, με χρονικό ορίζοντας 10-25 έτη.

Από την πλευρά του, ο Peter Dias, Διευθυντής Επενδύσεων στο Octopus Renewables, δήλωσε: «Η πεποίθησή μας είναι ότι είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή της επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ότι αυτός ο τομέας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Με τη Zestec, χτίζουμε μια εταιρική σχέση της οποίας οι κοινές δυνατότητες και εμπειρία φέρνουν έναν ισχυρό επαγγελματικό συνδυασμό, επιτρέποντας στους πελάτες του εμπορικού, βιομηχανικού και δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεργαστούν με αυτοπεποίθηση με μια ομάδα που έχει απόλυτα ευθυγραμμισμένα συμφέροντα.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με τους πελάτες μας για να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο ενεργητικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που κάνουν μια πραγματική διαφορά στις επιχειρήσεις τους και συνεχίζουμε να κινούμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο προς κρίσιμους μηδενικούς στόχους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης