Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 239 εκατ. ευρώ της Νέας Ν.Ουαλίας στην ενέργεια το 2021-22

Επενδύσεις 239 εκατ. ευρώ της Νέας Ν.Ουαλίας στην ενέργεια το 2021-22
Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και το υδρογόνο

Ο προϋπολογισμός της Νέας Νότιας Ουαλίας για το οικονομικό έτος 2021-2022 θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 239 εκατ. ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το renewablesnow.com. Άλλωστε, η αυστραλιανή πολιτεία στοχεύει στην παράδοση 12 GW ΑΠΕ και 2 GW αποθήκευσης ως το 2030.

Ενδεικτικό της ενεργειακής φρενίτιδας, οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Matt Kean περί «της μεγαλύτερης μέχρι τώρα χρηματοδότησης από την πολιτεία στον κλάδο της ενέργειας».

 «Με τέσσερις από τους πέντε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα να φτάσουν στο τέλος της τεχνικής τους ζωής τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, είμαστε έτοιμοι  για να τους αντικαταστήσουμε πριν κλείσουν για να κρατήσουν τα φώτα και τις τιμές χαμηλές», δήλωσε ο Kean.

Το κρατικό σχέδιο

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ανάπτυξη πέντε ζωνών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θεωρεί ως σημερινούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Νωρίτερα αυτό το μήνα ξεκίνησε μια διαδικασία εγγραφής ενδιαφέροντος (ROI) σε σχέση με μια ζώνη ανανεώσιμης ενέργειας έως 8-GW στην περιοχή της Νέας Αγγλίας.

Ξεχωριστά, η Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων ύψους 490 εκατομμυρίων δολ. ως μέρος του προϋπολογισμού 2021/22. Το κράτος θέλει περισσότερο από το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία έως το 2030 να είναι ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τέλος, στην ατζέντα των επενδυτικών επιλογών, σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και το υδρογόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης