Ενέργεια

Ferrari: Το 2025 το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ferrari: Το 2025 το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Παρουσίασε το πρώτο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο αξίας 300.000 ευρώ

 

Η Ferrari παρουσίασε ένα νέο πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο την Πέμπτη, καθώς η πολυτελής εταιρεία κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων επαναπροσδιορίζει τη γκάμα της για την ηλεκτρική εποχή.

Το 296 GTB είναι το τρίτο υβριδικό της Ferrari που μπαίνει σε γραμμή παραγωγής, το οποίο δεν περιλαμβάνει οχήματα περιορισμένης έκδοσης. Ακολουθεί το SF 90 Stradale το 2019 και μια μετατρέψιμη έκδοση, το SF90 Spider, πέρυσι.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Εμπορίας της Ferrari Enrico Galliera δήλωσε ότι το 296 GTB δημιούργησε ένα νέο τμήμα. "Εάν το SF 90 είχε σχεδιαστεί για να φτάσει στην κορυφή της απόδοσης, αυτό έχει σχεδιαστεί για την κορυφή της απόλαυσης της οδήγησης", είπε σε μια παρουσίαση στο διαδίκτυο.
"Περιμένουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει επίσης να προσελκύσουμε πελάτες που δεν οδηγούν Ferrari τώρα." Το διθέσιο θα κοστίσει 269.000 ευρώ φθάνοντας τα 302.000 ευρώ για την έκδοση υψηλής απόδοσης "Assetto Fiorano". Θα έχει τελική ταχύτητα πάνω από 330 km ανά ώρα (205 mph).

Η ιταλική εταιρεία παγκοσμίως γνωστή για το λογότυπό της και τα κόκκινα αγωνιστικά αυτοκίνητα υποσχέθηκε το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο το 2025.
"Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια", δήλωσε ο Galliera. "Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη ρύθμιση και το έργο της μείωσης των εκπομπών."
Η Ferrari και οι ανταγωνιστές της παλεύουν με το πώς να αλλάξουν τα line-up τους σε ισχύ μπαταρίας χωρίς να χάσουν την υψηλή απόδοση που υποστηρίζει τις premium τιμές τους.
Η Porsche, μέρος του ομίλου Volkswagen προσφέρει ήδη ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με το μοντέλο Taycan, αλλά η Ferrari βρίσκεται μπροστά από την ανταγωνίστρία της Lamborghini, επίσης μέρος της Volkswagen, της οποίας το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα εμφανιστεί μέχρι το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

Για να περάσει στη νέα εποχή της ηλεκτροδότησης, η Ferrari επέλεξε τον βετεράνο της τεχνολογίας Benedetto Vigna ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Τα αυτοκίνητα Ferrari τροφοδοτούνται συνήθως από V8 ή πιο ισχυρά - αλλά και πιο ρυπογόνα - κινητήρες V12. Ωστόσο, ο κινητήρας V6, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 122 KW, μπορεί να παράγει τεράστια ισχύ 830 ίππων. Όπως και το SF90 Stradale, μπορεί να προσφέρει 25 χλμ αθόρυβης ισχύος μόνο. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2022, στην Ευρώπη. Το 296 GTB είναι το τρίτο από τα τρία αυτοκίνητα που η Ferrari έχει υποσχεθεί για φέτος. Το πρώτο SUV του, που ονομάζεται Purosangue (Thoroughbred), αναμένεται το επόμενο έτος.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης