Ενέργεια

Προβλέψεις για ρεκόρ ζήτησης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας

Προβλέψεις για ρεκόρ ζήτησης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας

 Το Συμβούλιο Αξιοπιστίας Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας (ERCOT), το οποίο λειτουργεί το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, εκτιμά ότι η χρήση ισχύος θα φτάσει τα 76.875 MW στις 2 Αυγούστου

 

Ο χειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας προέβλεψε τη Δευτέρα ότι η ζήτηση θα φτάσει σε ρεκόρ την επόμενη εβδομάδα καθώς τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στρέφονται τα κλιματιστικά τους για να αντιμετωπίσουν ένα κύμα καύσωνα τον επόμενο μήνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο Χιούστον αναμενόταν να φτάσουν τους 97 βαθμούς Φαρενάιτ (36 βαθμούς Κελσίου) τη Δευτέρα, σύμφωνα με το AccuWeather.
Αν και αυτό είναι μόνο 2 βαθμοί F πάνω από το κανονικό υψηλό της πόλης για αυτήν την περίοδο του έτους. Αυτή η αδιάκοπη περίοδος ακραίων καιρικών συνθηκών προκάλεσε το Συμβούλιο Αξιοπιστίας Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας (ERCOT), το οποίο λειτουργεί το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, να εκτιμήσει ότι η χρήση ισχύος θα φτάσει τα 74.711 μεγαβάτ (MW) τη Δευτέρα το απόγευμα και τα 76.875 MW στις 2 Αυγούστου.
Είναι οι υψηλότερες μέχρι στιγμής το 2021 και, αν είναι σωστές, οι προβλέψεις της επόμενης εβδομάδας θα φτάσουν στο υψηλό δικτύου όλων των εποχών στα 74.820 MW τον Αύγουστο του 2019.
Ένα μεγαβάτ μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου 200 σπίτια μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

Υπάρχει αρκετή παραγωγή

Η ERCOT ανέφερε ότι υπάρχει αρκετή παραγωγή για να καλύψει την τρέχουσα ζήτηση και οι συνθήκες λειτουργίας ήταν φυσιολογικές.
Το δίκτυο δεν ζήτησε από τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια τη Δευτέρα. Εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας θανατηφόρας χειμερινής καταιγίδας στην πολιτεία τον Φεβρουάριο που εξέθεσε την ευπάθεια του ηλεκτρικού δικτύου στο Τέξας.
Οι τιμές αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο λόγω της ασυνήθιστα μεγάλη παραγωγή που έκλεισε κυρίως λόγω της κατάψυξης φρεατίων αερίου και σωλήνων και παγωμένων ανεμογεννητριών. Ενώ οι τιμές ισχύος σε πραγματικό χρόνο ήταν ακόμη στα 20 $ ανά ώρα μεγαβάτ (MWh) μέχρι στιγμής τη Δευτέρα, οι έμποροι σημείωσαν ότι ήταν νωρίς και οι τιμές θα αυξηθούν καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.
Στην μελλοντική αγορά, οι τιμές ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 400 $ κατά τη διάρκεια μιας ώρας το απόγευμα. Η ισχύς αιχμής στον κόμβο ERCOT North ήταν κατά μέσο όρο 208 $ ανά MWh μέχρι το 2021, κυρίως λόγω των αυξήσεων των τιμών πάνω από 8000 $ κατά το πάγωμα του Φεβρουαρίου, όταν η ERCOT επέβαλε περιστρεφόμενες διακοπές λειτουργίας που άφησαν εκατομμύρια στο σκοτάδι για να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του πλέγματος.
Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο 26 $ ανά MWh το 2020. Εάν τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της πολιτείας συνεχίσουν να λειτουργούν, η ERCOT είπε ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη αιχμή των 77.144 MW του καλοκαιριού και να έχει αρκετά αποθέματα σε περίπτωση που κάτι απρόσμενο συμβαίνει με τις γραμμές παραγωγής ή μεταφοράς. Η ERCOT αναμένει να διαθέσει περίπου 86.862 MW αυτό το καλοκαίρι.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης