Ενέργεια

H Sinopec για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Πότε θα κορυφωθούν οι καταναλώσεις

H Sinopec για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Πότε θα κορυφωθούν οι καταναλώσεις
Το φυσικό αέριο θα γίνει ο κορυφαίος πόρος ορυκτών καυσίμων της Κίνας γύρω στο 2050, είπε ο Ma

Η κατανάλωση πετρελαίου της Κίνας είναι πιθανό να κορυφωθεί γύρω στο 2026 στους 800 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Sinopec Corp.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Reuters, η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στο 2040, όταν η ζήτηση εκτιμάται στα 620 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Ma Yongsheng, εν ενεργεία πρόεδρος της Sinopec σε σεμινάριο στο Πεκίνο χθες (16/9). Το φυσικό αέριο θα γίνει ο κορυφαίος πόρος ορυκτών καυσίμων της Κίνας γύρω στο 2050, είπε ο Ma.

Η παρέμβαση στην αγορά

Σημειώνεται ότι η Κίνα προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση την περασμένη εβδομάδα, διοχετεύοντας την παγκόσμια αγορά αργό από το στρατηγικό της απόθεμα για πρώτη φορά με σαφή στόχο τη μείωση των τιμών.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα 220 εκατομμυρίων βαρελιών κατά την τελευταία δεκαετία, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια διακοπών στον εφοδιασμό και πολέμων. Ωστόσο, η Κίνα σηματοδοτεί ότι είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει το αποθεματικό της για να προσπαθήσει να επηρεάσει την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης