Ενέργεια

Handelsblatt: Μηνύσεις για BMW και Daimler λόγω άρνησης στον περιορισμό των ρύπων

Handelsblatt: Μηνύσεις για BMW και Daimler λόγω άρνησης στον περιορισμό των ρύπων

Αντιμέτωπες με τις μηνύσεις γερμανικής περιβαλλοντικής ΜΚΟ είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, αρνήθηκαν να ενισχύσουν τους στόχους τους για τις εκπομπές άνθρακα και να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν ορυκτά καύσιμα έως το 2030.

Σε επιστολές προς τις εταιρείες στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι εταιρείες έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να συμφωνήσουν με τα αιτήματα της ΜΚΟ, η οποία περιλάμβανε επίσης τον περιορισμό της παραγωγής αυτοκινήτων κινητήρων εσωτερικής καύσης πριν από το 2030. Καμία από τις εταιρείες δεν έχει ορίσει μέχρι στιγμής ημερομηνία λήξης για την παραγωγή αυτοκινήτων ICE. Η ΜΚΟ, Deutsche Umwelthilfe, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι αγωγές κατατέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (20/9).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, και η BMW ανακοίνωσαν ότι έχουν δεσμευτεί να ικανοποιήσουν τους στόχους των συμφωνιών του Παρισιού για το κλίμα και ότι ήδη βρίσκονται στον δρόμο της κλιματικής ουδετερότητας. Ωστόσο, η ΜΚΟ κατηγορεί τον όμιλο Daimler ότι ψεύδεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης