Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι τιμές LNG στην Ασία υποχωρούν παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό για την αγορά φορτίων

Οι τιμές LNG στην Ασία υποχωρούν παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό για την αγορά φορτίων

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Δεκεμβρίου στη Βορειοανατολική Ασία υπολογίστηκε σε περίπου 34,50 δολάρια ανά μετρικό εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), μειωμένη κατά 3,90 δολάρια από την προηγούμενη εβδομάδα

 

Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία υποχώρησαν αυτήν την εβδομάδα, αλλά αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα λόγω των ανησυχιών για τα χαμηλά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από την Ασία και των ελπίδων για περισσότερη παροχή φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Δεκεμβρίου στη Βορειοανατολική Ασία υπολογίστηκε σε περίπου 34,50 δολάρια ανά μετρικό εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), μειωμένη κατά 3,90 δολάρια από την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές του κλάδου.
Οι τιμές για παράδοση Νοεμβρίου υπολογίστηκαν στα 34 $, μειωμένες 4,50 $ από την προηγούμενη εβδομάδα.
"Επί του παρόντος, τα θεμελιώδη στοιχεία στην Ασία παραμένουν σχετικά σταθερά καθώς η ζήτηση στην Κίνα αυξάνεται, η οποία αντισταθμίζει την αδύναμη ζήτηση στην Ιαπωνία", δήλωσε πηγή του κλάδου σύμφωνα με το Reuters .
Η κινεζική Beijing Gas αναζητούσε φορτίο για παράδοση από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, ενώ άλλοι περίμεναν περαιτέρω πτώση των τιμών, δήλωσε trader στη Σιγκαπούρη.

Διακοπές παραγωγής

Ενισχύοντας την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, η Gazprom έκλεισε μόνο το ένα τρίτο της πρόσθετης χωρητικότητας διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe μέσω Πολωνίας για τον Νοέμβριο, ενώ δεν έκανε κράτηση όγκων μέσω Ουκρανίας.
Υπάρχουν επίσης συνεχιζόμενες και προβλεπόμενες διακοπές παραγωγής που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν ένα 4% της μηνιαίας προσφοράς, ή 20 φορτία LNG, από την αναμενόμενη αγορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, δήλωσε η Rystad Energy.
Οι ναυτιλιακές τιμές που έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές αυτού του μήνα αναμένεται επίσης να ασκήσουν ανοδική πίεση στις τιμές. Η έλλειψη φυσικού αερίου στη Σιγκαπούρη αναμένεται επίσης να ενισχύσει τη ζήτηση για LNG.
Σε διαγωνισμούς και συμφωνίες, η Kuwait Petroleum Corp αναζήτησε πέντε φορτία για το επόμενο έτος, ενώ η ιαπωνική Tohoku Electric αγόρασε έξι φορτία από την BP για παράδοση το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Η Integracion Energetica Argentina (IEASA) και η Εlectricity Generating Authority of Thailand (EGAT) αναζήτησαν δύο φορτία το καθένα για παράδοση Νοεμβρίου έως Δεκεμβρίου. Προσφορές φορτίου αναζήτησαν επίσης από το Αμπού Ντάμπι, το Angola LNG, τη Ρωσική Novatek και τη Sakhalin Energy.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης