Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Σύμπραξη για Καθαρό Υδρογόνο»: Η αλλαγή των προτεραιοτήτων της ΕΕ

«Σύμπραξη για Καθαρό Υδρογόνο»: Η αλλαγή των προτεραιοτήτων της ΕΕ
Αντί για τις μεταφορές, η στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο επικεντρώνεται σήμερα στις βαριές βιομηχανίες, όπως η χαλυβουργία και τα χημικά

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με κυψέλες καυσίμου έμοιαζαν κάποτε να είναι το μέλλον της «πράσινης» κινητικότητας. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όμως, να κυριαρχούν πλέον στην αγορά, η κοινή επιχείρηση υδρογόνου της ΕΕ μετονομάστηκε αυτή την εβδομάδα. Στόχος είναι να σηματοδοτηθεί έτσι μια αλλαγή και να δοθεί προτεραιότητα στην παραγωγή του χαμηλού-κόστους πράσινου υδρογόνου με ηλεκτρόλυση.

Αντί για τις μεταφορές, η στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο επικεντρώνεται σήμερα στις βαριές βιομηχανίες, όπως η χαλυβουργία και τα χημικά. Οι συγκεκριμένες βιομηχανίες δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν πλήρως και χρειάζονται υγρά και αέρια καύσιμα ως πρώτη ύλη ή για θερμότητα υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτή η αλλαγή προτεραιοτήτων αντικατοπτρίζεται στην τρίτη επανάληψη της κοινής επιχείρησης υδρογόνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δρομολογήθηκε τη Δευτέρα (29 Νοεμβρίου). Η γνωστή ως «Κοινή επιχείρηση Κυψελών Καυσίμου και Υδρογόνου» (ΚΕΚΚΥ) προηγουμένως, τώρα μετονομάστηκε σε «Σύμπραξη για Καθαρό Υδρογόνο».

«Αυτή η νέα σύμπραξη βασίζεται στην πολυετή συνεργασία όπως συνέβη και στην Κοινή Επιχείρηση Κυψελών Καυσίμου και Υδρογόνου», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά την παρουσίαση της νέας σύμπραξης τη Δευτέρα.

Ο Gniewomir Flis, ειδικός σε θέματα υδρογόνου στη γερμανικό think-tank «Agora Energiewende», λέει ότι «η αλλαγή του ονόματος αντανακλά τη μετατόπιση των προτεραιοτήτων από την κινητικότητα προς τις λιγότερο αμφιλεγόμενες εφαρμογές «noregret» υδρογόνου».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης